vin. iun. 21st, 2024

Când spunem siguranțe, din start mergem cu gândul la protecție, indiferent de domeniul la care se face referirea. Acestea sunt esențiale mai ales în cel electric, pentru că sunt responsabile de întreruperea curentului electric în caz de scurtcircuit sau de supraîncălzire. Oricine știe ce rol îndeplinesc acestea, însă prea puțini acordă importanța cuvenită momentului în care sunt alese. Nu orice producător oferă aceeași calitate și durabilitate. Un plus de atenție în acest sens înseamnă mai multe șanse de a identifica siguranțe înalt calitative, eficiente.

Urmașe a clasicelor siguranțe fuzibile din tabloul electric, cele automate nu mai necesita înșurubare, respectiv deșurubare atunci când sunt supuse unei pane de curent. Simpla acționare a comutatorului din dotare este suficientă pentru a reporni curentul din circuitul respectiv. Este numai unul dintre motivele pentru care oricine preferă astăzi acest tip de siguranțe.

Când varianta de interes este recunoscută pentru calitate, orice sumă pare potrivită. Pentru cei care doresc echilibru între cele două, Divers Market este furnizorul potrivit. Cu sigurante automate produse de nume precum ELMARK, printre altele, aici oricine va identifica soluția optimă, la prețul corect.

Ce avantaje prezintă siguranțele automate?

Mai jos regăsesc cei interesați câteva exemple de avantaje pe care le poartă cu sine această variantă a siguranțelor. Detalii tehnice și alte informații relevante în ceea ce le privește sunt disponibile în cadrul magazinului online diversmarket.ro.

Repornirea curentului pe circuitul în cauză se face prin simpla acționare a comutatorului din dotarea siguranței.

Nu este necesară verificarea tuturor siguranțelor atunci cand una sare. Este usoară identificarea celei cu probleme la o simplă privire asupra lor.

Beneficiați de rapiditate în soluționarea problemei pentru că nu mai este necesară înlocuirea ca în cazul siguranței fuzibile.

Riscurile sunt mult mai mici pentru utilizator, având în vedere că nu mai este expus instalației pentru a înlocui siguranțele.

De asemenea, în funcție de necesarul fiecărei instalații, există mai multe tipuri de siguranțe automate. Sunt folosite cu succes atât cele monopolare, cât și cele bipolare, respectiv tripolare sau tetrapolare. Despre fiecare tip în parte găsiți detalii tehnice și în cadrul site-ului DiversMarket.ro.

Sunt câteva contexte în care utilizarea acestora nu este însă cea mai recomandată, fiind preferată varianta fuzibilă. De exemplu, în cazul dispozitivelor sensibile, protecția oferită de cele fuzibile va fi mai ridicată.

Un alt aspect care ar putea influența această alegere este prețul aferent fiecărui tip în parte. Deși inițial cel al siguranțelor automate este mai ridicat, în timp acestă cheltuială se amortizează întrucât nu va mai fi necesară înlocuirea lor la fiecare scurtcircuit sau supraîncarcare.

Un ultim aspect de menționat ar fi sensibilitatea lor la mișcare, aspect ce le-ar putea declanșa chiar și atunci când nu este vorba despre o problemă la nivelul instalației electrice.

Atenția asupra siguranțelor automate cade mai ales în cazul rețelelor electrice moderne de joasă tensiune. În orice caz, cei interesați pot afla mai multe despre acestea și caracteristicile care le însoțesc direct în magazinul online Divers Market.