vin. mai 17th, 2024
Lady in a car salon. Woman buying the car. Elegant woman in a dress. Assistent with a client

Achiziția unei mașini second-hand rămâne în tendințe, chiar și în 2024. Este o alegere mai convenabilă pe termen lung. Însă, trebuie făcută cu grijă – pe piață există o varietate de opțiuni, dar nu toate garantează avantajele dorite. Sunt mulți factori pe care e necesar să îi ai în vedere – de la siguranță și fiabilitate până la raportul calitate-preț.

Dacă nu știi exact ce model ți s-ar potrivi mai bine, topul celor mai recomandate variante în 2024 a apărut. Ești gata să-l descoperi?

Top mașini second hand pe care să le încerci în 2024

Cumpărarea unei mașini este o investiție foarte importantă. Decizia cea mai bună o poți lua numai după ce verifici piața și te gândești la nevoile personale. Ține cont și de drumurile pe care vei fi nevoit/ă să le faci zilnic. Nu în ultimul rând, e indicat să ceri părerea unui specialist în verificari auto, dar și să fii la curent cu noile tendințe din industrie.

Pe lista celor mai apreciate alternative din 2024 nu aveau cum să lipsească următoarele:

  1. Toyota Corolla – Renumită pentru costurile scăzute de întreținere, dar și pentru durabilitatea în timp. Este o alegere perfectă în cazul în care cauți ceva modern, dar confortabil. Are un consum avantajos și nu își pierde valoarea în momentul revânzării. Mulți cumpărători recomandă modelele din gama XV50, din anii 2015-2017.
  2. Ford Mondeo – Are un interior spațios și o construcție solidă, tocmai de aceea este ideal pentru familiile numeroase. În general, opțiunile mai noi sunt echipate cu o serie de tehnologii de siguranță avansate. Prețul de pornire este de 8.000 de euro și poate ajunge la 18.000 de euro pentru cele din perioada 2017-2020.
  3. Volkswagen Touareg – Disponibil într-o gamă variată de motorizări. Se pliază de minune drumurilor accidentate sau celor de munte, tocmai datorită capacității off-road, dar și a celei de tractare. Chiar dacă are o gardă la sol generoasă și o structură robustă, este destul de ușor de manevrat. Specificațiile R line și R line plus sunt disponibile de la a treia generație.
  4. Hyundai i10 – Este perfect pentru oraș – are o construcție fiabilă și un design elegant. Are un consum mic comparativ cu celelalte variante din aceeași gamă. De asemenea, poate fi achiziționată la prețuri convenabile de pe piața second hand. Însă, cel mai bine ar fi să contactezi un expert în verificare auto inainte de cumparare.
  5. BMW seria 1 – Dacă îți dorești ceva mai luxos, dar în același timp performant, BMW seria 1 este alegerea ideală. Pentru un hatchback solid cel mai bine ar fi să accesezi opțiunile 2011-2019. Chiar dacă nu pare o mașină destul de încăpătoare, are un interior premium și este recomandată atât pentru călătorii, cât și pentru drumurile în oraș.

Plănuiești să-ți cumperi o mașină second hand, dar nu știi exact ce alternativă să iei în considerare? Lista de mai sus te va ajuta în mod sigur să iei o decizie. Nu uita, totuși, să apelezi la servicii specializate de verificari auto! Astfel, vei putea face o achiziție pe termen lung.