sâm. feb. 24th, 2024

Alegerea unui inel de logodnă cu diamant este un moment extrem de important și asta din mai multe motive. Prin simbolica lor, modelele de inele cu diamant reprezintă uniunea dintre două persoane. Este vorba în același timp și de un simbol al iubirii și al fidelității în cuplu. De altfel, simbolica unor inele de logodnă cu diamant este una universală, deoarece se regăsește în foarte multe culturi sau țări.

Această reprezentare este cea care conferă inelului cu diamant o dimensiune atât de esențială pentru o bijuterie pe care speri să o porți pentru tot restul vieții. Dintre toate pietrele prețioase, diamantul este cel mai ales de viitorii logodnici și mai târziu miri, deoarece este cel mai nobil și reprezintă un simbol al eternității. 

Așadar, este firesc ca un astfel de inel cu diamant să fie un pariu sigur pentru o logodnă și nuntă. Pentru a te ajuta să alegi reduceri inele de logodnă, iată câteva sfaturi și informații despre inelele cu diamant, care îți vor permite să înțelegi mai bine lumea bijuteriilor.

Studiază foarte bine lecțiile despre diamante

Există foarte multe lucruri pe care să le știi despre un inel cu diamant, înainte de a merge la un magazin specializat pentru a alege unul. Dar, dacă vei cunoaște faimoșii 4C, acest lucru te va ajuta să știi cu siguranță mai multe. Fiecare caracteristică poate avea o influență directă asupra prețului și aspectului general al inelului.

  • Karate: Adică greutatea diamantului în karate. Un carat reprezintă 0,2 grame și un carat reprezintă 100 de punct. Prin urmare, un diamant de o jumătate de carat reprezintă 50 de puncte.
  • Claritate: Puritatea unui diamant este și ea importantă. Cu cât un diamant este mai pur, cu atât este mai scump. Micile incluziuni care pot fi observate doar cu o lupă pot reduce considerabil prețul pietrei, fără a fi vizibile odată ce diamantul este montat în inel.
  • Culoarea diamantului: Culoarea unui diamant alb poate să ajungă de la D, E, F, G, H, I, până la J. Cu cât un diamant este mai alb, cu atât este mai scump, cu alte cuvinte. În ceea ce privește diamantele colorate, în nuanțe de albastru sau de roz, această scară nu trebuie să fie luată în considerare. Culoarea este un element extrem de important deoarece aceasta se poate vedea cu ochiul liber.
  • Cut: Adică mărimea pietrei. Nu ne referim aici la „tăietura” sau mărimea pietrei, ci la modul în care este tăiată. Aceasta poate să fie shallow, ideal sau deep. Tăietura este cea care poate spune mai multe despre calitatea diamantului.

În cazul în care diamantul este suficient de mare, poate fi furnizat împreună cu acesta un certificat (GIA, HRD, IGI, etc.).

Cele mai elegante inele de logodnă cu diamant – Alege-ți simbolul iubirii!

Alte sfaturi de care să ții cont

Ține cont de gusturile viitoarei logodnice. Gusturile celor care vor purta cele mai frumoase modele de inele de logodnă cu diamant sunt și ele importante. Ce bijuterii poartă de obicei? Preferă mai degrabă bijuteriile mai clasice sau cele mai contemporane? 

Poartă bijuterii din aur alb, galben sau din platină? Bijuteriile sale sunt mai fine sau mai impozante? Trebuie deci să ții cont de toate aceste criterii estetice atunci când mergi să cauți un inel de logodnă cu diamant. Dacă alegi un inel cu diamant care să i se potrivească de minune, cu siguranță că va fi cea mai încântată.

La fel de important este să știi și care este mărimea inelului cu diamant. În cazul în care nu știi dimensiunea degetului ei, nu ezita să îi iei un inel pentru a-l măsura. În acest fel, se poate măsura bijuteria și adapta inelul de logodnă. Atunci când oferi inelul cadou, efectul va fi cu atât mai bun dacă bijuteria este direct de mărimea potrivită.

Este recomandat și să știi care este forma favorită a pietrei pentru aceste inele cu diamant. Dacă nu știi sau nu ești sigur de forma diamantului pe care să o alegi, cel mai bine ar fi să alegi o formă mai clasică, precum cea rotundă sau pătrată. Există și forme mai speciale sau mai originale, dar sunt mai greu de asortat pe un inel de logodnă.

Găsirea monturii și a unui set de pietre prețioase

În acest caz, totul depinde de stilul de viață al viitoarei soții. De exemplu, dacă este destul de activă și se află adesea în aer liber, va trebui să alegi o montură în care piatra nu va fi prea înaltă și în care montura este destul de solidă (de exemplu, o montură cu 6 gheare, o montură închisă sau semi închisă, etc.). Dacă, pe de altă parte, știi că este puțin probabil ca iubita ta să se lovească de piatră, nu ezita să alegi un inel în care piatra va fi bine pusă în evidență de montură și o montură cât mai subțire posibil.

Un inel de logodnă poate lua forma unui solitaire (o singură piatră), dar sunt posibile și alte opțiuni. Un solitaire poate fi însoțit de pietre mici de-a lungul benzii. Poți avea, de asemenea, un inel cu trei pietre (una mai mare și două pietre mai mici pe laterale). Se poate folosi o montură halo, cu o piatră centrală înconjurată de pietre mai mici. Această soluție dă impresia de a avea un diamant mai mare.

Alegerea metalului. O altă etapă importantă atunci când alegi un inel de logodnă cu diamant. Aur alb? Aur galben? Aur roz? Platină? Fiecare metal sau fiecare aliaj are propriile sale avantaje. Aurul alb este foarte frumos și are cea mai frumoasă strălucire. 

Platina nu este atât de strălucitoare, dar culoarea sa este eternă. Aurul galben și cel roz sunt extrem de estetice, dar nu prea se folosesc la acest tip de inel. Cel mai important lucru de care să ții cont- să alegi doar materiale nobile sau prețioase, nu argintul de exemplu.

Alegerea acestei bijuterii excepționale depinde și de personalitate. Dacă cea pe care vrei să o surprinzi este mai rezervată, alege diamante mai discrete. În schimb, o persoană mai extravertită va prefera un diamant mai impozant. Orice este posibil și îți poți lăsa imaginația să zburde.