sâm. mai 18th, 2024

Tapetul din hartie este o optiune clasica  pentru decorarea interiorului, insa nu are cele mai bune proprietati. Sensibil la umezeala si foarte usor de deteriorat, este destul de nepotrivit pentru zonele cu trafic intens.

Atunci cand cauti tapet living, poti alege tapetul de hartie?

Daca iti doresti un design deosebit si ai un living cu lumina naturala, fara umezeala si fara prezenta constanta a oamenilor, da. Unul dintre principalele avantaje ale tapetului din hartie este varietatea bogata de modele din care poti alege. De la cele clasice si elegante la celee moderne si indraznete, poti gasi o multime de optiuni care sa se muleze pe dorintele tale.

Tapetul din hartie vine si cu alte avantaje:

  • Este ieftin. Comparativ cu alte materiale precum vopseaua sau tapetul din fibre naturale, tapetul din hartie este mai accesibil din punct de vedere financiar. Alegerea tapetului din hartie poate reprezenta o optiune economica pentru a-ti transforma livingul intr-un spatiu elegant si confortabil.
  • Este usor de aplicat. Cu putina practica si echipamentul potrivit, poti sa il aplici singur si sa obtii rezultate foarte bune.
  • Ascunde imperfectiunile peretilor. Datorita texturii sale, tapetul din hartie poate ascunde micile imperfectiuni ale peretilor, precum denivelarile sau fisurile fine, oferind un aspect uniform pentru peretii din living.

Totusi, daca iti doresti pereti perfecti, ar fi bine sa alegi alt tip de tapet, cum ar fi tapetul netesut (Vlies).

Care sunt dezavantajele tapetului din hartie pentru living?

  • Este sensibil la umiditate.  Intr-un living, unde exista riscul ca nivelul de umiditate sa varieze, tapetul din hartie poate fi afectat de umezeala si poate incepe sa se dezlipeasca sau sa se deterioreze in timp.
  • Nu este rezistent la pete. In cazul in care in living sunt copii mici sau animale de companie, exista riscul ca tapetul sa se murdareasca sau sa se pateze mai usor, necesitand curatare frecventa.
  • Este vulnerabil la deteriorare mecanica, cum ar fi zgarieturile sau loviturile accidentale. Este important sa fii precaut in manipularea obiectelor in incaperea tapetata pentru a evita deteriorarea acestuia.

Intrebari frecvente

Este tapetul din hartie rezistent la decolorare?

Tapetul din hartie poate sa se decoloreze in timp in cazul expunerii indelungate la lumina soarelui sau la umiditate crescuta.

Cum pot repara un loc in care s-a deteriorat tapetul din hartie?

Pentru reparatii minore, poti folosi un adeziv special pentru tapet sau poti inlocui bucata deteriorata cu una noua.

Cat timp rezista tapetul din hartie intr-un living?

Durata de viata a tapetului din hartie poate varia in functie de calitatea materialului si de conditiile de utilizare, insa in medie poate rezista intre 5 si 10 ani.

Este tapetul din hartie ecologic?

Majoritatea tapetului din hartie sunt realizate din materiale reciclabile si sunt considerate o optiune ecologica.

Cum pot curata tapetul din hartie fara sa-l deteriorez?

Poti curata tapetul din hartie cu un burete moale si o solutie de curatat delicata sau cu o carpa usor umeda, evitand frecarea excesiva.