vin. iun. 21st, 2024
Patru servicii personalizate, ce pot fi realizate de catre un consultant de mediu profesionist

Firmele ce activeaza in Romania, care prin activitatea lor ar putea dauna mediului, sunt obligate de catre legislatia existenta sa detina un departament specializat care sa se ocupe cu luarea unor masuri pentru minimizarea efectelor negative. De asemenea, utila este si prezenta unui responsabil de mediu care sa managerieze toate situatiile de risc. In foarte multe cazuri accesul la un astfel de angajat este dificil din punct de vedere financiar, dar si al usurintei gasirii unui specialist. 

O solutie la indemana pentru rezolvarea situatiilor problematice este apelarea la companii de consultanta in domeniul protejarii mediului inconjurator, ce ofera servicii personalizate, special gandite pentru a raspunde fiecarui caz in parte. Stratos.ro poate pune la dispozitia firmelor interesate un consultant de mediu profesionist, specializat in domeniu, care cunoaste ultimele prevederi legislative si solutii ce pot fi aplicate pentru atingerea conformitatii. 

Iata ce poate sa faca un consultant de mediu profesionist pentru firmele din Romania!

  1. Autorizatia de mediu este un document obligatoriu ce trebuie sa fie detinut de firmele din Romania care pun in pericol, prin activitatea lor, sanatatea mediului inconjurator. Acest document reglementator trebuie sa fie realizat in mod personalizat de catre un consultant profesionist, in vederea limitarii urmarilor negative asupra mediului. Cu ajutorul consultantei, o astfel de autorizatie este obtinuta intr-o perioada cat mai scurta de timp, existand garantia atingerii conformitatii legislative.
  1. Auditul de mediu este un demers executat de organismele de control ale statului roman ce urmareste respectarea legislatiei si indeplinirea acelor elemente care garanteaza protejarea naturii si a biodiversitatii. Consultanta personalizata ajuta in mod decisiv la trecerea printr-un astfel de demers intr-un mod corespunzator datorita realizarii documentatiei in mod complet si la timp si a lansarii unor recomandari ce au scopul de a elimina riscurile de mediu.
  1. Acordul de preluare a apelor uzate este un document pe care societatile ce ofera servicii publice de alimentare cu apa si canalizare il ofera firmelor care prin activitatea lor genereaza cantitati de ape contaminate cu diferite substante biologice sau chimice si care ajung in reteaua de canalizare. Specialistii in domeniul consultantei de mediu ofera asistenta: de la identificarea operatorului economic ce trebuie sa emita acordul, pana la intocmirea documentatiei necesare si la identificarea acelor masuri care trebuie sa fie aplicate in vederea atingerii limitelor cantitative si calitative, ce trebuie sa fie atinse inainte ca apele uzate sa fie deversate in sistemele publice de canalizare.
  1. Managementul deseurilor este un alt demers ce trebuie sa fie aplicat in mod obligatoriu de catre firmele ce genereaza in urma activitatii lor astfel de produse. Consultanta de mediu ofera ajutor in evidenta gestiunii deseurilor in mod corect si in raportarea catre institutiile autorizate a evidentelor lunare cu privire la predarea deseurilor in vederea transportului, depozitarii, tratarii si reciclarii acestora de catre firmele autorizate.

In final, utilizarea serviciilor de mediu personalizate din partea companiilor specializate in consultanta de mediu ofera firmelor interesate acces la atingerea conformitatii legislative si la o relatie corespunzatoare cu institutiile cu rol de reglementare in protejarea mediului inconjurator.

Suse foto: unsplash.com