Dum. iun. 16th, 2024

În 2023, instrumentele tehnologice joacă un rol crucial în dezvoltarea unei afaceri. Tehnologii emergente precum inteligența artificială, machine learning, blockchain și Internet of Things (IoT) pot fi utilizate pentru a optimiza procesele de afaceri, creșterea eficienței, productivității și a rentabilității.

Datele sunt considerate noul petrol, iar instrumentele de analiză și Business Intelligence pot furniza informații valoroase pentru a crește eficiența și productivitatea afacerii. Aceste instrumente permit o înțelegere mai profundă a clienților, trendurilor de piață și așteptărilor consumatorilor, ceea ce poate duce la o luare a deciziilor mai informate și la dezvoltarea de strategii mai eficiente.

Având în vedere aceste aspecte, este aproape imposibil să-ți mai dezvolți o afacere în 2023 fără să integrezi cele mai moderne instrumente. Citește articolul în continuare și află care sunt cele mai importante soluții digitale utilizate pentru dezvoltarea afacerilor.

1. Inteligența artificială

Un instrument de asistență pentru clienți bazată pe inteligența artificială, un asistent virtual de tip chatbot, precum și alte extensii bazate pe AI, au devenit foarte sofisticate în ultimul an. Atunci când sunt aplicate afacerilor și platformelor online, acestea pot gestiona întrebările clienților și pot oferi recomandări personalizate. Cel mai avantajos aspect este că sunt disponibile 24/7, iar problemele și nelămuririle consumatorilor față de un produs sau un serviciu pot fi rezolvat instant.

Prin implementarea unui sistem de inteligență artificială pentru asistența pentru clienți, îți poți îmbunătăți timpul de răspuns, poți construi o experiență de cumpărare mult mai armonioasă și poți  reduce volumul de muncă al echipei tale.

2. Software ERP

Sistemul ERP Pluriva este o soluție software integrată care gestionează resursele unei companii, combinând procesele cheie într-o singură platformă. Acest sistem are ca scop susținerea afacerilor din 2023 în gestionarea eficientă a operațiunilor de zi cu zi, în optimizarea resurselor și în îmbunătățirea performanței generale.

Automatizarea proceselor de afaceri este unul dintre avantajele majore ale acestui sistem. Prin automatizarea sarcinilor care erau realizate manual în trecut, timpul necesar pentru îndeplinire se reduce considerabil, iar angajații își pot îndrepta atenția către alte sarcini mai importante. În plus, sistemul centralizează datele și informațiile din întreaga companie, facilitând accesul la informații și luarea deciziilor.

3. Software CRM

Pentru a-ți dezvolta afacerea, nu ai nevoie doar de un număr cât mai mare de clienți, ci și de instrumentele potrivite pentru a-i ține în joc. Aici intră în discuție software-ul CRM de la Pluriva.

CRM sau software-ul de gestionare a relațiilor cu clienții te va ajuta să-ți amintești modul în care fiecare utilizator este unic. Folosind această soluție, poți menține datele legate de fiecare client sau potențial client într-un singur spațiu digital. Poți urmări cât de des face un consumator o achiziție sau cât de mult cheltuiește.

4. Platforme de management de proiect

La baza unei creșteri armonioase stă managementul de proiect și lucrul în echipă. Acest lucru înseamnă că vei avea nevoie de instrumente colaborative inteligente de gestionare a proiectelor, cum ar fi foi de calcul adaptabile la sistemele folosite, pentru a ajuta pe toată lumea din echipă să comunice chiar și la distanță. Eventual, acest lucru îți poate ajuta afacerea să îndeplinească sarcinile înainte de termenele limită.

5. Rețelele sociale

Pentru milioane de oameni, timpul petrecut pe rețelele sociale face parte din rutina lor de zi cu zi.

Potrivit studiilor recente, timpul mediu pe care oamenii îl petrec pe aceste rețele pe zi este de aproximativ 2,5 ore. Fie pentru că este o activitate gratuită, este o modalitate de a lupta împotriva plictiselii, fie din oricare alt motiv, social media va rămâne un pilon important atât în activitatea consumatorilor, cât și a afacerilor moderne. Prin utilizarea metodelor organice sau plătite, afacerea ta poate utiliza rețelele sociale pentru a menține conexiunea cu publicul țintă, pentru a se face vizibilă și, eventual, pentru a crește vânzările.

Și acesta este un motiv suficient pentru a-l folosi ca unul dintre cele 5 instrumente moderne pentru a-ți dezvolta businessul.

Prin urmare, ehnologia joacă un rol esențial în dezvoltarea unei afaceri moderne. De la sisteme ERP, cum ar fi Pluriva, care permit centralizarea și automatizarea proceselor de afaceri, la instrumente de marketing digital, analitice și inteligență artificială, tehnologia oferă afacerilor moderne posibilitatea de a lua decizii bazate pe date și de a îmbunătăți experiența clienților. (P)