mie. sept. 11th, 2024

S-au spus multe poveşti referitoare la starea de bine şi echilibrul energetic al organismului. Poate mai puţini ştiu provenienţa unei proceduri medicale de recuperare a organismului, cu ecouri în timpuri antice, acum 4000 de ani. Este vorba de un masaj mai special,în talpă, care se numeşte reflexoterapie. A apărut în China, fiind preluat la noi în ţară în perioada modernă.

De ce este atât de specială reflexoterapia

Unii sunt sceptici, însă rezultatele din baza de recuperare medicală Sanconfind cu ajutorul reflexoterapiei au fost uimitoare după primele 5 şedinţe. Este o metodă de a masa talpa piciorului conform unor principii chineze de stimulare a reflexelor, care identifică în talpă, harta corespondentă tuturor organelor din corpul nostru. Astfel, terapeutul care masează “scobitura” piciorului , de exemplu, ştie că acolo va stimula activitatea intestinelor, le va ajuta să funcţioneze mai bine. Sau stimularea prin masaj a “pernuţelor” din talpă, va ajuta la funcţionarea normală a paratiroidelor şi ochilor. 

Care este rolul reflexoterapiei în recuperarea medicală

Reflexoterapia are rol detoxifiant şi de refacere a echilibrului energetic, masajul reflexogen acţionează asupra punctelor sensibile ale tălpii piciorului, stimulând organele corespunzătoare.

Astăzi, reflexoterapia se foloseşte ca procedură medicală de recuperare pentru diverse afecţiuni: neuropatii, diabet, şi chiar incontinenţă urinară. Rolul lui este de a stimula direct musculatura prin intermediul sistemului nervos şi ajută la eliminarea compuşilor reziduali din organism. Astfel se deblochează circuitul energetic din corp.

 Tehnicile de reflexoterapie au la bază principii asemănătoare cu acupunctura şi presopunctura – stimularea unor puncte reflexogene. Punctele reflexe se masează câteva minute până la dispariţia durerii locale şi a granulaţiilor de sub piele. Rolul lor este de a îmbunătăţi circulaţia sangvină, limfatică şi de a normaliza funcţia organului căruia îi corespunde punctul masat.

Sedinţele de reflexoterapie se fac de regulă în număr de 3 pe săptămână, aşa cum ne învaţă anticii chinezi, însoţite ulterior de consumarea de lichide pentru hidratare.

In baza de recuperare medicală Sanconfind Poiana Câmpina, reflexoterapia durează 40 de minute şi se poate completa cu o şedinţă de hidroterapie în apa sărată folosită aici pentru o completare armonioasă a acestei terapii de recuperare medicală şi de reechilibrare a metabolismului. Apa sărată provine de la izvorul aflat la 2 km distanţă de baza de recuperare medicală şi conţine o concentraţie uriaşă de clorură de sodiu, de 321 g/l, ceea ce o cataloghează drept una din cele mai sărate ape de izvor din ţară. Rolul ei terapeutic completează şedinţele de reflexoterapie: ajută la eliminarea durerilor articulare, ale coloanei vertebrale, destinde şi relaxează musculatura, previne apariţia contracturilor, elimină oboseala şi stresul, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

Dacă aţi ajuns la Sanconfind, nu ezitaţi să solicitaţi un tratament de recuperare medicală de 10 zile şi vă veţi convinge singuri de efectele benefice ale acestor proceduri. Puteţi alege reflexoterapia şi ca metodă de relaxare, în trecerea spre Valea Prahovei, preţ de un moment alocat pe final de săptămână, ca schimbare de tonus. Centrul Medical este accesibil din punct de vedere al traficului spre si dinspre Valea Prahovei.