Aspiratoare cu injectie si extractie – cum functioneaza si cum le utilizezi corect?

Afacerile de tip HoReCa sau locuintele de dimensiuni mari (si cu trafic intens) nu pot fi mentinute curate cu un aspirator simplu, comercial. Acestea au deseori nevoie de echipamente mult mai puternice si mai eficiente – de cele mai multe ori, raspunsul se regaseste in binescunoscutele aspiratoare injectie extractie.

Acestea detin nu numai puterea, dar mijloacele necesare pentru a curata cu adevarat suprafetele. Prin intermediul a doua procese diferite, de injectie si de extractie, un astfel de aspirator actioneaza mai intai cu abur la presiune inalta la nivelul suprafetei, apoi intervenind functia normala de aspirare care elimina complet murdaria si depunerile.

Continua sa citesti pentru a afla alte lucruri esentiale despre utilizarea acestor aspiratoare cu injectie-extractie.

Cum functioneaza un aspirator cu injectie extractie?

Aceste aspiratoare sunt cunoscute pentru modul in care trateaza tesaturile (covoarele, carpetele si altele similare). Mai exact, fibrele acestor obiecte sunt curatate in intregime – toate tipurile de depuneri sunt eliminate in totalitate.

  • Procesul de injectie – care poate fi realizat fie cu apa calda si o solutie specializata sau cu abur la temperaturi inalte – actioneaza asupra fibrelor, mai exact asupra murdariei (o dizolva).
  • Procesul de extractie implica utilizarea functiei normale de aspirare (desi mai puternica in cazul acestor aspiratoare cu injectie/extractie), pentru a elimina de pe suprafata tesaturii orice urma de murdarie sau depuneri.
  • Injectia si extractia pot fi utilizate la nivelul mai multor tipuri de suprafete, pentru curatare eficienta a intregii locuinte.

Trebuie mentionat faptul ca aceste aspiratoare – ambele tipuri de curatare – nu sunt utilizate frecvent. In general, sunt curatate doar zonele cu trafic intens, pentru a se evita daunarea anumitor tipuri de suprafete.

Cum utilizezi corespunzator un aspirator cu injectie/extractie?

Pentru a utiliza corespunzator un asemenea aspirator, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Se recomanda curatarea in linii parelele, cat mai drepte, pentru a garanta acoperirea fiecarui centimetru din suprafata de curatat;
  • In cazul curatarii tesaturilor in zonele cu trafic intens, este recomandat sa utilizezi aspiratorul in directia opusa orientarii fibrelor, pentru curatare in detaliu;
  • Pentru zonele cu pete dificile, poti utiliza aceste aspiratoare cu injectie/extractie inca o data, pana pata este indepartata complet;
  • In functie de suprafata curatata, exista sansa de a lasa urme in timpul procesului de injectie. Acestea apar atunci cand liniile paralele mentionate anterior sunt fie prea departate, fie prea apropiate. Pentru a evita producerea urmelor, capul aspiratorului ar trebui sa acopere marginea liniei precedente;
  • Dupa finalizarea procesului de injectie, urmeaza extractia – anume aspirarea suprafetei in acelasi mod, in linii paralele.

Utilizarea aburului la temperaturi ridicate este similara cu utilizarea solutiilor lichide. Suprafetele vor avea nevoie de timp pentru a se usca corespunzator. Se recomanda evitarea utilizarii suprafetelor, pentru a preveni formarea petelor.

Pentru a afla mai multe despre eficacitatea acestor aspiratoare cu injectie si extractie, dar mai ales pentru a gasi echipamente de calitate superioara, acceseaza chiar acum GeneratoareDeVapori.ro. Acest magazin online iti pune la dispozitie o suita de echipamente profesionale de curatare care te pot ajuta sa-ti mentii locuinta sau afacerea luna si bec, inclusiv igienizata si sterilizata corespunzator.

Curatare, calcare si detergenti profesionali – GeneratoareDeVapori este alaturi de tine!

Recomandarea editorilor: