mie. feb. 28th, 2024
Gresia si faianta pentru baie sunt practice si durabile si va ajuta sa creati caracteristici de design deosebite. O gresie sau o faianta interesante pot schimba complet aspectul baii. Insa inlocuirea placilor de gresie sau faianta este o treaba costisitoare ca timp si bani, de aceea vreti sa nu gresiti cu nimic cand o alegeti.

Va prezint in continuare cateva dintre cele mai recente tendinte de design pentru gresia si faianta pentru baie. Dupa citirea acestui articol veti gasi ideea care va trebuie pentru a obtine o baie de vis.

Trendul gresiei cu model a revenit! Gresia de baie cu model, in una sau mai multe culori, este mai populara decat oricand. De exemplu, gresia neagra cu model alb bogat, in stil rustic Maroccan, creeaza o podea de baie clasica si foarte eleganta, mai ales daca restul accesoriilor sunt in totalitate albe.

Chiar de anul trecut, forma de fagure sau hexagon este folosita peste tot in baie: pereti, podea si zona dusului sau a cazii. Adaugarea unor placi colorate diferit la modelul existent poate fi de mare efect pe podea si peretii principali.

Gresia si faianta colorate sunt foarte importante in acest an. Cu putin curaj, puteti duce acest trend mai departe si veti intelege de ce gresia si faianta cu model colorat sunt atat de populare. De la modele simple pana la cele mai elaborate, efectul obtinut poate fi foarte dramatic.

Gresia de culoarea cafelei – daca sunteti fan(a) al tonurilor pamantii, veti fi fericit(a) caci orice nuanta, de la brun ciocolatiu la maroul profund al cafelei espresso, este la moda. Indiferent ca sunt cu model, colorate, din piatra naturala sau marmura, tonurile de cafea sunt la mare cautare in acest an.

Finisajele mate si neutre sunt, de asemenea, populare. Stilul delicat, elegant si bland va castiga prin simplitate. Finisajele mate sunt si foarte practice. Acestea nu formeaza prea usor urme de apa sau detergenti, sunt anti-alunecare si presupun intretinere redusa pentru familiile cu bai aglomerate.

Culorile neutre sunt preferate deoarece relaxeaza mintea. Si in acest an sunt folosite peste tot in baie. Pont: puteti folosi diverse nuante ale aceleasi culori pentru a obtine caracteristici de design interesante. Cele mai populare culori neutre includ crem, gri si bej.

Placile de ardezie sunt scumpe si in general folosite in bai cu pretentii mari. Parte din stilul sau unic este faptul ca au diverse nuante, iar piesele mai mici pot fi folosite pentru a crea modele geometrice. Gresia din ardezie este rezistenta la alunecare si extrem de durabila. Desi este mai scumpa, din pacate se zgarie si necesita resigilare.

Gresia si faianta pentru baie in culori calde de teracota sunt din nou la mare cautare, pentru un aspect rustic si natural. Acestea adauga caldura unei bai in culori neutre si pot fi folosite impreuna pentru podea si pereti.

Gresia de culoare neagra ramane in continuare preferata de designerii de interioare. Este versatila si se potriveste bine cu accesorii de sticla, alama, aurii sau cromate si ofera posibilitatea crearii multor stiluri de design impresionante.

Marmura arata uimitor in orice baie. Fiecare placa de marmura are o nuanta, model si vinisoare unice subtile. Nuantele culorilor neutre si sofisticate sunt foarte apreciate in acest an, cu finisaj mat sau lucios, cu aplicatie pe suprafete mari.

Sursa: http://www.exclusivnews.ro/