vin. iun. 21st, 2024

Știm cu toții că relațiile romantice sunt o muncă grea. La fel ca mașinile, acestea necesită întreținere regulată pentru a le menține să funcționeze bine. Dacă există o problemă, cel mai bine este să o reparați imediat pentru a evita complicații suplimentare pe drum.

Adesea, putem face singuri unele dintre lucrările de întreținere și reparații de bază. Alteori, terapia comportamentală de cuplu și ajutorul unui profesionist autorizat pot fi cele mai bune pentru relație. Acest tip de consiliere psihologica online relațională este axat emoțional pe îmbunătățirea satisfacției relaționale și soluționarea conflictelor între un cuplu. Scopul final al unui consilier este de a ajuta la construirea unei relații sănătoase și de a rezolva orice probleme care ar putea fi prezente. 

Ce este terapia de cuplu?

Terapia de cuplu este un tip de psihoterapie în care un terapeut autorizat cu experiență clinică de lucru cu cupluri, cel mai adesea un terapeut autorizat pentru căsătorii și familie (LMFT), ajută persoanele implicate într-o relație romantică să obțină o perspectivă asupra relației lor, să rezolve conflictele și să îmbunătățească relația. satisfacție utilizând o varietate de intervenții terapeutice. Deși practica terapiei comportamentale de cuplu poate varia în funcție de orientarea teoretică a terapeutului, toată terapia de cuplu tinde să implice următoarele elemente generale:

  1. O concentrare pe o problemă specifică (de exemplu, dificultăți sexuale, dependență de internet , intimitate, gelozie)
  2. Participarea activă din partea terapeutului la tratarea relației în sine, mai degrabă decât a fiecărui individ separat.
  3. Intervenții axate pe soluții, orientate spre schimbare la începutul tratamentului.
  4. O stabilire clară a obiectivelor tratamentului.

Cercetările efectuate de Asociația Americană a Căsătoriei și Familiei au concluzionat că peste 97% dintre cuplurile intervievate au primit ajutorul de care aveau nevoie de la terapia de cuplu. În plus, 93% dintre cupluri au spus că terapia le-a oferit instrumente mai eficiente pentru a face față conflictelor.

La ce să vă așteptați în terapia de cuplu

Nu știi la ce să te aștepți la fiecare sesiune de terapie de cuplu ? De obicei, prima sesiune de terapie de cuplu începe cu câteva întrebări standard de interviu referitoare la istoria relației, precum și o scufundare profundă în familia de origine, valorile și fundalul cultural al fiecărui partener. Terapeutul sau consilierul matrimonial ar putea folosi, de asemenea, sesiunile inițiale pentru intervenția în criză, dacă este necesar.

Terapeutul de cuplu va ajuta apoi cuplul în identificarea problemei care va fi în centrul tratamentului, stabilirea obiectivelor tratamentului și planificarea unei structuri de tratament pentru fiecare sesiune de consiliere .

În timpul tratamentului, terapeutul va ajuta cuplul să înțeleagă dinamica relațională care creează problema și îi va ghida pe ambii parteneri să înțeleagă rolurile lor în interacțiunile disfuncționale. Această perspectivă mai bună asupra problemelor relaționale și a suferinței îi va ajuta să schimbe modul în care percep relația și reciproc.

Deși obținerea unei perspective este importantă, un alt aspect crucial al terapiei de cuplu implică de fapt schimbarea comportamentelor. Terapeuții de cuplu le vor atribui partenerilor teme de acasă pentru a aplica abilitățile pe care le-au învățat în terapie în interacțiunile lor de zi cu zi.

Majoritatea cuplurilor pleacă de la terapie cu o mai bună cunoaștere a tiparelor lor relaționale și cu abilitățile necesare pentru a comunica eficient și a rezolva problemele cu partenerii lor.

Cine ar trebui să ia în considerare terapia de cuplu?

Terapia de cuplu este benefică pentru orice tip de relație, inclusiv:

  • Relații heterosexuale sau gay
  • Relații interrasiale
  • Relații cu adolescenți tineri sau colegii
  • Relații cu o diferență mare de vârstă
  • Relații care se află în orice stadiu, inclusiv întâlniri, logodiți sau căsătoriți

De exemplu, un cuplu proaspăt logodit ar putea găsi consilierea premaritală o oportunitate neprețuită de a răspunde așteptărilor relației înainte de a se căsători. Un alt cuplu, împreună de 25 de ani, ar putea descoperi consilierea matrimonială ca o modalitate eficientă de a recăpăta un sentiment de entuziasm și romantism în relația lor.

Terapia de cuplu poate rezolva o problemă actuală, poate preveni exacerbarea problemelor sau pur și simplu poate oferi un „check-up” pentru un cuplu fericit care se confruntă cu o perioadă de tranziție sau stres crescut. Domeniile comune de îngrijorare abordate în terapia de cuplu includ probleme legate de bani, parenting, sex, infidelitate, socri, probleme cronice de sănătate, infertilitate, jocuri de noroc, consum de substanțe, distanță emoțională și conflicte frecvente.

Ar trebui să merg la consiliere sau să divorț?

Dacă relația ta actuală este șocantă, divorțul nu este singura opțiune: consilierea de cuplu poate salva o căsnicie în dificultate . Dacă doriți să rămâneți căsătorit cu soțul dvs., ar trebui să mergeți la consiliere de cuplu . Consilierea de cuplu, cunoscută și sub denumirea de consiliere matrimonială, ar putea fi ceea ce are nevoie relația ta pentru a vindeca rănile vechi și a începe din nou. Consilierea poate fi o modalitate semnificativă de a restabili fundamentul căsătoriei și de a clarifica dacă divorțul este decizia potrivită.

De ce întârzie cuplurile să primească terapie?

Din păcate, multe cupluri încearcă terapia atunci când o cantitate semnificativă de pagube a fost deja făcută. Modelele relaționale neadaptative s-au înrădăcinat deja, legătura emoțională dintre parteneri a fost grav slăbită și există un nivel ridicat de resentimente din cauza conflictelor trecute nerezolvate. Lista poate continua.

Cercetările indică faptul că un cuplu mediu este nefericit timp de șase ani înainte de a solicita consiliere de cuplu.

Acest lucru nu înseamnă că terapia de cuplu nu poate fi eficientă în rezolvarea unor astfel de probleme de lungă durată. Cu toate acestea, va fi un efort mult mai provocator și consumator de timp, care necesită mult angajament și efort din partea ambilor parteneri.

Concepțiile greșite despre ce este terapia de cuplu și scopul acesteia pot împiedica, de asemenea, cuplurile să caute ajutor de la început. Unii ar putea crede că terapia de cuplu este destinată numai problemelor foarte grave care afectează o relație, inclusiv infidelitatea sau dependența. Alții ar putea să-l considere un efort de ultimă oră înainte de a lua decizia de a pune capăt relației.

Unii cred că este o modalitate de a-și forța partenerul să se schimbe pentru că ei sunt „problema”. Mulți oameni nu sunt conștienți de beneficiile terapiei de cuplu în tratarea unei game largi de probleme relaționale. Ei nu știu cât de instrumental poate fi pentru a îmbunătăți satisfacția generală a relațiilor care afectează sănătatea mintală individuală.

Prin ce este terapia de cuplu online diferită de terapia tradițională de cuplu?

La Nexyo nu doar revoluționăm modul în care terapeuții au practicat terapia de cuplu, dar căutăm și să reducem stigmatizarea primirii de consiliere de cuplu și să facem terapia de cuplu mai accesibilă și mai accesibilă. Asadar, intra pe Nexyo si gaseste cel mai bun psiholog online.

Terapia de cuplu online are mai multe avantaje care nu sunt oferite în terapia tradițională de cuplu față în față. În primul rând, există oportunitatea pentru mult mai multă comunicare având în vedere capacitatea de a împărtăși cât de mult dorește, fără întreruperi. Capacitatea de a-și procesa propriile gânduri înainte de a le trimite mesaje și de a le împărtăși în camera de terapie are ca rezultat comunicarea mai adecvată și mai eficientă a partenerilor.

Formatul oferă, de asemenea, fiecărui partener timpul și spațiul pentru a procesa răspunsul partenerului și pentru a reflecta la ceea ce a „auzit” în loc să se concentreze doar pe ceea ce urmează să spună. Unii indivizi descoperă, de asemenea, că se pot explica mai bine prin scris, permițând o exprimare emoțională mai deschisă și sinceră. Mai multi psihologi online de la Nexyo au descoperit că acest format permite conversații mult mai productive, ceea ce are ca rezultat un progres mult mai rapid în tratament.

Terapia de cuplu online este, de asemenea, ideală pentru cuplurile în care unul sau ambii parteneri călătoresc frecvent sau au programe foarte diferite și nu pot coordona un timp pentru a participa împreună la sesiunile de terapie de cuplu. În plus, cuplurile cu copii care au dificultăți în a găsi servicii de îngrijire a copiilor pot beneficia foarte mult de accesibilitatea Nexyo.

De asemenea, terapia de cuplu în persoană nu este acoperită în general de multe planuri de asigurări de sănătate și poate fi destul de costisitoare pentru multe familii după doar câteva ședințe. Terapie de cuplu online de la Nexyo poate fi o alternativă mult mai accesibilă.