vin. iun. 21st, 2024
lize electrice: caracteristici, avantaje și utilizărilize electrice: caracteristici, avantaje și utilizări

Lize electrice sunt echipamente destinate ridicării şi transportului de mărfuri paletizate în depozite, spaţii de stocare marfă, în fabrici. Deplasarea unui volum mare de mărfuri, cu greutate mare pe o distanţă scurtă sau medie e mult mai simplă cu ajutorul lizelor electrice.

Se îmbunătăţeşte productivitatea, se depune mai puţin efort la manipularea mărfurilor din depozite, spaţii stocare, lizele electrice au viteze mai de deplasare, deci distanţele sunt parcurse mai rapid, timpii de lucru scad dramatic.

Se evită şi accidentele nedorite, eficienţa e maximă indiferent de experienţa operatorilor, lizele electrice au construcţii robuste, ergonomice, siguranţa în timpul manevrării e sporită din acest punct de vedere, optimizarea timpilor de lucru e singura prioritate a celor care introduc lizele electrice în spaţiile unde e nevoie de ele.

Lize electrice pentru ridicarea mărfurilor grele

Angajaţii nu mai depun atât de mult efort la ridicarea mărfurilor grele, la urcarea şi coborârea lor, la deplasarea pe orizontală sau pe verticală, lizele se pot folosi oriunde, din magazine până în depozite uriaşe, spaţii industriale foarte mari. Cu lizele electrice încărcarea şi descărcarea, transportul şi organizarea mărfurilor vor fi mult mai simple.

Sistemele intuitive de manevrare şi bateriile Li-Ion durabile recomandă lizele electrice pentru orice fel de manevre făcute în depozite, spaţii de depozitare diferite, magazine, garantat şi siguranţă produselor şi a angajaţilor de fiecare dată.

Funcţionarea lizelor electrice e foarte simplă, controlul se realizează prin intermediul unor butoane de pe mânere. Există şi un fel de clapetă de acceleraţie pe mâner care permite mişcarea înainte, înapoi. Lizele electrice se introduc sub paleţii cu marfă şi se începe transportul spre o altă destinaţie. Liza se ridică şi se coboară în funcţie de nevoi şi paletul este în siguranţă pe ea.

Deşi se poate folosi şi la transport pe verticală, o liza electrică e utilă mai degrabă la transport pe orizontală şi la organizare-organizarea zonelor de amenajare şi a rafturilor, pregătirea încărcăturilor pentru expediere și sarcini de bază în cazul gestionării de stocuri.

Tipuri de transpaleti electrici

Sunt două tipuri de lize electrice, cele care permit deplasarea operatorului pe lângă ele şi controlul direct şi cele care au o zonă pe care poate sta operatorul şi acesta se deplasează în acelaşi timp cu liza-sunt excelente pentru operatorii care au de făcut distanţe mari foarte des într-un interval scurt de timp, productivitatea e îmbunătăţită. E nevoie de mai puţine deplasări pentru a termina toată treaba într-o zi.

Lizele electrice „se strecoară” şi în spaţii mai înguste, permit intrarea şi manevrarea mărfurilor aflate în zone pe care nu aveai cum să le accesezi cu altfel de echipamente mai voluminoase şi mai late. Ele se pot utiliza indiferent de anotimp, în interior şi exterior, pot ridica uşor orice fel de volum de marfă, în anumite limite, desigur.

Nu e nevoie nici de training complex pentru operarea lor, operarea e simplă şi intuitivă, oricine poate învăţa rapid ce are de făcut lizele electrice moderne.

Raportul calitate-preţ este excelent pentru lize electrice, pentru depozitele mari şi magazinele mari sunt ideale, materialele din care sunt fabricate sunt durabile, rezistă foarte bine la uzură şi nu se deterioarea dacă lizele sunt folosite în mod corect.

Cum se folosesc lizele electrice în mod corect ca să reziste mai mult timp?

  • Stabileşte capacitatea, volumul paletului de transportat, ce marfă ai de organizat;
  • Verifică tot ce ţine de operarea lizei electrice înainte de începe încărcarea sau descărcarea transportul şi organizarea mărfurilor;
  • Verifică rutele de deplasare şi vezi să nu ai obstacole ca să fii în siguranţă mereu şi să ai şi marfa transportată în siguranţă;
  • Când ai ridicat marfa încearcă să verifici stabilitatea ei pe liza electrică şi centrarea corectă;
  • Nu face niciun fel de ajustări la liza cât timp se mişcă;
  • Păstrează viteza de deplasare în limitele impuse şi fii gata să te opreşti oricând;
  • Evită schimbări bruşte de direcţie şi mişcări bruşte;
  • Opreşte liza electrică complet înainte de a lăsa marfa în jos;
  • Verifică dacă ai vizibilitate bună cât transporţi marfa;
  • Stai mereu într-o parte, niciodată nu stă în fața unei lize electrice cât are loc deplasarea.