Ți-e teamă să pășești într-un cabinet stomatologic? Iată cum poți scăpa de frica de dentist!

Ți-e teamă să pășești într-un cabinet stomatologic? Iată cum poți scăpa de frica de dentist!

În multe dintre cazuri, persoanele care suferă de o afecțiune dentară aleg să facă o programare la un cabinet stomatologic abia atunci când durerea devine insuportabilă, iar motivul principal pentru care tot amână vizita medicală este frica de dentist. Aceasta teamă poate fi manifestată prin evitarea controlului regulat sau poate avea proporții mult mai mari, ajungând la atacuri de panică.

Pentru a trece cu bine peste vizita bianuală la cabinetul stomatologic sau pentru a remedia o problemă dentară care-ți aduce disconfort, specialiștii Dental Excellence ți-au pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să depășesti teama de medicul stomatolog.

Ce faci înainte să ajungi la cabinetul stomatologic?

– Este normal să ne fie frică de o intervenție medicală care implică durere, însa tehnicile dentare moderne permit intervenții total lipsite de durere. Astfel, trebuie să pleci către cabinetul stomatologic cu gândul că nu o sa simți durere în nicio etapă a tratamentului, indiferent de complexitatea acestuia. În plus, încearcă să mănânci și să bei apă înainte de a porni către clinica pentru a fi sigur că glicemia nu va scădea și că ești foarte bine hidratat.

– Dacă încă simți teama, îi poți cere unei persoane apropiate să te însoțească la dentist pentru a-ți oferi sprijin moral și pentru a te ajuta să te gândești la altceva.

– O altă recomandare este să iei cu tine o mingiuță anti-stres pe care să o strângi în palmă pe durata consultației sau tratamentului. Aceasta te-ar putea detensiona și ți-ar distrage atenția de la activitatea medicului.

– Poți să iei căștile cu tine în cabinetul stomatologic și să asculți playlist-ul favorit pe durata procedurilor medicale. Astfel, vei reuși să nu mai auzi sunetul ustensilelor din cabinetul stomatologic și, în cazul în care muzica este relaxantă, vei putea să scapi de încordarea resimțită pe scaunul dentistului.

– Cel mai bun moment în care poți ajunge la cabinetul stomatologic este exact ora programării. În cazul în care ajungi cu mult mai devreme, vei avea timp să rulezi cele mai dezavantajoase scenarii și să îți induci o stare de tensiune chiar dinainte să pășești în cabinet. În plus, părerile persoanelor din sala de așteptare te pot influența negativ.

Ai pășit în cabinetul stomatologic. Ce urmează?

Felicitări, ai făcut un pas foarte important pentru sănătatea ta! În timpul vizitei medicale, este recomandată o comunicare cât mai bună între medic și pacient, fapt ce-ți va da încredere, confort și relaxare. Medicul va putea să te ajute cu cea mai eficientă soluție de tratament numai dacă tu îl ajuți cu informații precise, motiv pentru care trebuie să informezi dentistul referitor la orice problemă de sănătate sau sensibilitate dentară.

Știi foarte bine că este mai simplu și mai eficient să previi decât să tratezi, motiv pentru care nu trebuie să lași frica de dentist să îți influențeze deciziile. Este necesar să vizitezi un cabinet stomatologic la fiecare 6 luni pentru un control de rutină, iar în cazul în care simți disconfort dentar, trebuie să faci imediat o programare. Procedurile stomatologice de astăzi se fac sub anestezie, astfel încât nu vor implica durere. În cazul în care lași netratată o afecțiune dentară, vei ajunge să petreci mult timp și să cheltui mulți bani pentru tratamente complexe și de lungă durată.

În cazul în care simți că nu te poți relaxa în timpul intervenției medicale, cere medicului stomatolog să-ți acorde o pauză de câteva minute. Pentru a depăși momentul de încordare, poți purta o discuție care să îți distragă atenția de la procedura medicală și să te relaxeze.

După ce intervenția stomatologică s-a sfârșit, este recomandat să nu te ridici imediat de pe scaun, ci să mai aștepți până când îți “tragi sufletul”. Cât timp asistenta strânge ustensilele și dezinfectează, ai putea să bei un pahar cu apă și să te liniștesti.

Felicitări, tocmai ai reușit să depășești frica de dentist! Dacă vrei să pășești într-un cabinet stomatologic modern, unde ai acces la echipament de ultimă generație, medici cu experiență și tratamente total lipsite de durere, intră pe www.dentalexcellence.ro și fă o programare chiar acum!

Articolul Ti-e teama sa pasesti intr-un cabinet stomatologic? Iata cum poti scapa de frica de dentist! apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.