mar. mai 21st, 2024
Tendințele actuale în decorațiuni pentru sărbători: Ce stiluri sunt în vogă în acest an?

Dacă încă nu ți-ai decorat casa pentru sărbători, vestea bună este că mai ai timp până la Crăciun. Dacă te numeri printre cei care își decorează casa în ajunul Crăciunului și păstrează bradul până după Bobotează, ai încă oportunitatea de a găsi noi surse de inspirație pentru decorul acestui an. Cu toate acestea, dacă îți dorești să aduci în casă un decor care să reflecte tendințele actuale, ești în locul potrivit. În acest articol vei descoperi tendințele actuale în decorațiunile pentru sărbători. Continuă lecturarea acestui articol până la final pentru a afla cum poți îmbunătăți decorul tău sau ce modificări poți aduce casei tale.

Iată ce recomandă specialiștii pentru decorațiunile de sărbători:

  • Culorile pastelate în combinație cu nuanțele extravagante 

Anul acesta, tendințele în materie de culori se îndreaptă către nuanțe pastelate combinându-le cu tonuri mai îndrăznețe și extravagante. Desigur, roșul și verdele rămân culorile de bază predominante pentru Crăciun, așa cum au fost în fiecare an. Totuși, designerii recomandă combinații de culori cu maximum două sau trei nuanțe. Este esențial să iei în considerare paleta de culori a casei tale, nuanțele pereților și cum se încadrează mobilierul din încăpere. În același timp, trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu nuanțe prea extravagante. Poți opta pentru combinații precum alb-bej-roșu închis sau auriu-crem-verde închis, care aduc un aer proaspăt și festiv în decorul sărbătorilor.

  • Decorațiuni scandinave și tradiționale 

În acest an, decorațiunile care captează atenția sunt cele inspirate din stilul scandinav și tradițional. Indiferent dacă alegi un decor simplu și rafinat sau preferi tradițiile clasice, este important să ții cont de culori, modele, spațiul disponibil și stilul personal. Alegerea decorului ar trebui să fie coerentă pentru a evita supraaglomerarea și pentru a evita transformarea casei într-o expoziție excesivă de elemente de Crăciun. De asemenea, poți opta pentru achiziționarea unor decorațiuni de sărbători de pe biroticenii.ro, unde vei descoperi diverse elemente care te vor ajuta să împodobești casa într-un mod plin de farmec, pregătind-o pentru atmosfera festivă a Crăciunului și a noului an.

  • Decorează atât pe interior, cât și pe exterior 

În acest an, se încurajează accentuarea atât a interiorului, cât și a exteriorului casei tale, în special dacă locuiești la casă. Decorarea exterioară poate fi simplă, naturală și luminoasă. Optează pentru ghirlande naturale confecționate din ramuri de brad, împodobite cu luminițe albe discrete, care vor aduce un aspect festiv curții tale. O coroană de dimensiune medie, în culori închise, așezată pe ușa de la intrare, poate pregăti vizitatorii pentru atmosfera interioară primitoare din casa ta. Aceste mici detalii exterioare vor aduce un plus de farmec și vor crea o atmosferă plină de căldură și bucurie pentru cei care trec pragul casei tale în perioada sărbătorilor.

Astfel, cu ajutorul acestor tendințe, casa ta va emană actualitate și va fi pregătită pentru sărbători cu adevărat memorabile. Optează pentru culori neutre sau nuanțe mai intense, pentru iluminatul dat de lumini albe, precum și pentru o varietate de decorațiuni care să reflecte un stil în care tu și casa ta să vă regăsiți. Alegerea atentă a acestor elemente va crea o atmosferă plină de farmec și va face ca momentele festive să fie și mai speciale în confortul casei tale.

Sursă foto: pexels.com