lun. iun. 17th, 2024
Tabla cutata Bilka - un material versatilTabla cutata Bilka - un material versatil

Tabla cutata este un tip de tablă ondulată folosită pentru acoperișuri în special, dar poate fi folosită și pentru garduri și fațade. Oferă un aspect estetic plăcut ochiului și atribuie durabilitate și rezistență.

Ea este realizată din aluminiu sau oțel galvanizat și folosită pe clădiri industrializate, comerciale etc. Popularitatea acestei tăblii este mai mare în România, iar rentabilitatea și durata de viață pe care aceasta o are, fac o alegere bună pentru achiziționarea ei.

Poate să fie făcută la comandă, exact așa cum îți dorești. Tu alegi culoarea, lungimea și grosimea tablei cutate. Acest produs, tabla cutată, este căutat și în domeniul industrial și rezidențial. Asta arată că este un produs de calitate superioară.

Este tabla cutata potrivită pentru acoperișul tău?

Tabla poate să fie plană, cutată, pre-vopsită, nevopsită sau zincată. Este confecționată dintr-o gamă diversă de materiale, precum: cupru, aluminiu, oțel zincat. Poți alege între tablă mată sau lucioasă. Este rezistentă în timpul fenomenelor meteorologice rele și are grad înalt de eficiență energetică.

Tabla cutata este realizată din materiale versatile care se îmbină perfect cu construcțiile și designul. Făcută din aluminiu și oțel galvanizat, făcută din două foi de metal. Pe urmă urmează să fie tăiate în forme profilate sau ondulate.

Materialul din care această tablă este realizată are o rezistentă durabilă la incendii, inundații și fenomene rele meteorologice. Iar greutatea materialului este perfectă, făcând instalarea acoperișului cu tablă cutată mult mai ușor.

Înainte de achiziționarea materialului pentru acoperișul tău, verifică calitatea produsului dacă este inferioară sau superioară și raportul dintre calitate și preț este rezonabil și grosimea tablei este corectă pentru tipul casei tale. Tabla cutată este recomandată de specialiști și aceasta poate fi achiziționată și la un preț mai mic.

Asigură-te că producătorul are o reputație bună. Cere recomandări, află informații despre businessul lui. Totodată, verifică și straturile componente ale tablei să vezi din câte materiale este confecționată și calitatea lor.

Ar fi de preferat ca producătorul de la care achiziționezi acoperișul să ți-l și monteze și să ai și garanție la el. În cazul acesta ar fi mult mai ușor pentru tine, doar că ar trebui să plătești firma de instalare a acoperișului. Iar în cazul unui dezastru care se poate întâmpla și să-ți strice acoperișul vei avea garanție.

Ce scop are în proiecte de construcții și design

Pentru designul tablei cutate, aceasta vine în multe culori pentru a putea să alegi ce vrei. Aceasta poate fi vopsită pentru a se potrivi cu un anume design pe care îl vrei sau are anumite finisaje care pot fi făcute și poate fi și personalizată.

Acoperișul trebuie să se asemene cu arhitectura casei tale. Pe lângă ca va atrage priviri, în momentul în care vrei să vinzi casa, prețul locuinței va crește. Acoperișul are rolul de protejare a ce se află sub el, însă are și rol estetic.

Pentru că este confecționată dintr-un material versatil, aceasta este folosită pentru construcții rezidențiale, comerciale și industrializate. Este folosită, nu doar pentru acoperișuri, cât și pentru îngrădire, panouri de închidere pentru balcoane sau terase, pentru sisteme de învelitori sau pentru pereți exteriori.

Tabla cutată este ușor de montat pe orice acoperiș cu o formă mai neobișnuită. Este flexibilă, ceea ce ajută instalatorul pentru o montare rapidă. Dar există și dezavantaje. Aceasta nu este izolată bine termic și vei avea nevoie de sisteme izolatoare termice.

Așadar, tabla cutată este alegerea potrivită dacă vrei un acoperiș estetic, durabil și versatil. Este perfect pentru a te proteja de fenomenele meteo și vine în diferite culori și finisaje pentru a putea ca tu să ai acoperișul perfect pentru casa ta.