Sindicaliştii de la Cartel Alfa protesteată la Guvern. Iată din ce motiv!

Sindicaliştii de la Cartel Alfa protesteată la Guvern. Iată din ce motiv!

Două zile de protest la Guvern. Miercuri și joi, 11 și 12 septembrie, începând cu ora 11.00 vor avea loc acțiuni de protest organizate de sindicatele din industria de apărare, Piața Victoriei, la Guvern. Motivul acțiunii este nerespectarea de către Guvern a angajamentelor asumate în data de 17.07.2019 în cadrul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria, în prezența Premierului.

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” este alături de membrii săi și le susține revendicările justificate. Reamintim guvernului că dialogul social reprezintă un mecanism esențial în fundamentarea de politici publice la nivel european și presupune nu doar discuții și angajamente lipsite de consecințe, ci și asumarea și aplicarea rezultatului consensualizat.

Principalele revendicări sunt:

  1. Nerespectarea punerii în aplicare a Acordului şi a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înţelegerilor din 17.07.2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica DĂNCILĂ.
  2. Modificarea definiţiei “Industrie de Apărare” în „Industrie Strategică de Interes Naţional.”
  3. Constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, .în conformitate cu HG 637/2017
  4. Aprobarea în regim de urgenţă a BVC-urilor pe 2019.
  5. Industria de Apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minimum 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.
  6. În regim de urgenţă rezolvarea SALARIZĂRII conform procedurilor pentru constructori sau I.T.-işti.Emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal.
  7. suplimentarea fondurilor necesare pe nucleu pe 2019 la nivelul promisiunii domnului viceprimministru Orlando Teodorovici şi ministrului Nicolae Bădălău (32 mil lei).

Articolul Sindicaliştii de la Cartel Alfa protesteată la Guvern. Iată din ce motiv! apare prima dată pe exclusivNEWS.ro.