The Business Lounge subway

România a primit 517.000.000 de euro pentru construcția magistralei de metrou Gara de Nord – aeroport

România a primit 517.000.000 de euro pentru construcția magistralei de metrou Gara de Nord – aeroport

Peste 517.000.000 de euro au fost alocate pentru sectorul 1 Mai – Tokyo al magistralei M6 de metrou prin aprobarea comisarului european pe probleme de politică regională Corina Creţu. Proiectul cofinanțat de Uniunea Europeană este destinant unui sector de 6 km dintr-un total de 14 km, care vor uni Gara de Nord de Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni. Proiectul presupune 6 noi stații subterane de metrou și achiziția a 12 noi garnituri de tren (fiecare cu 6 vagoane).

Magistrala M6 va asigura conexiunea cu magistrala M4 (Gara de Nord – Lac Străuleşti).

Corina Crețu a precizat: “Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureştiului graţie unei investiţii de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune. Acest proiect finanţat prin politica de coeziune va îmbunătăţi în mod concret viaţa de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureştiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune. Sper ca până în 2023 – care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autorităţile române să găsească soluţii pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Otopeni”. 

Pentru secțiunea 1 Mai – Tokyo (magistrala M6), lucrările sunt programate să înceapă începând cu luna iulie a acestui an.