The Business Lounge koleos

Renault a lansat propriul configurator online de mașini

Renault a lansat propriul configurator online de mașini

Renault a lansa astăzi propriul configurator online, venind în sprijinul clienților care aveau nevoie de o soluție digitală pentru achiziția unei mașini. Comerciantul de pe piața locală a mărcilor Dacia, Renault și Nissan, Renault Commercial Roumanie (parte a Group Renault România) a testat sistemul de rezervări online pentru un număr limitat de automobile Dacia Duster, înca din ultimele luni ale anului 2017. În toamna anului 2018, oferta de automobile Dacia care puteau să fie cumpărate online deja crescuse.

Daniel Filip, director de marketing în cadrul Renault, declară: “În mod evident, noile tendinţe digitale influenţează şi domeniul auto, iar aşteptările clienţilor sunt în permanentă schimbare. Digitalizarea procesului de vânzare ne va permite să aflăm mai multe despre nevoile clienţilor şi vom putea dezvolta oferte personalizate, mizând pe o experienţă de achiziţie intuitivă şi rapidă”.

Oferta disponibilă poate să fie consultată online, iar clienții au la dispoziție mai multe filtre pentru a face alegerea dorită: model, culoare, preț, capacitate cilindrică, transmisie, tip de combustibil.

Rezervarea online direct în platformă se poate face contra sumei de 500 de euro (rezervarea se scade din prețul final al mașinii după confirmarea comenzii), cu un card de credit/debit, într-un procesator securizat de plată. După rezervare, achiziția se poate finaliza în termen de 15 zile în showroom-ul preferat. Cum legea comețului online prevede că orice bun comandat poate să fie returnat în 14 zile, mașinile se pot doar rezerva online (nu și vinde).