Rafael Nadal, victorie dramatică în finala US Open 2019. L-a răpus greu pe rusul Medvedev!

Rafael Nadal, victorie dramatică în finala US Open 2019. L-a răpus greu pe rusul Medvedev!

Rafael Nadal a reuşit duminică noapte să câştige pentru a patra oară turneul de tenis US Open de la New York, după o finală dramatică disputată preţ de cinci ore cu rusul Daniil Medvedev.

Nadal a condus cu 2-0 la seturi dar s-a văzut egalat de tânărul jucător rus care şi-a ridicat fantastic nivelul de joc.

Primul set a fost câştigat de Nadal, cu 7-5, apoi s-a impus mai lejer în setul doi cu 6-3. Însă lucrurile au început să se schimbe în setul trei unde Medvedev a revenit în joc şi s-a impus cu 7-5. Setul patru i-a revenit tot rusului, cu scorul de 6-4.

Lupul rănit, Nadal, a dat totul în setul decisiv, unde a condus cu 5-2, şi era cât pe ce să se repete istoia din ultimele două seturi. A avut noroc cu mingea de meci, când rusul a dat afară şi ibericul s-a prăbuşit pe teren, izbucnind în lacrimi.

A fost cel mai dramatic trofeu cucerit la US Open, din cele patru: 2010, 2013, 2017 şi 2019. Nadal câştigă astfel pentru a patra oară US Open şi ajunge la 19 turnee de Grand Slam, cu unul mai puţin decât Federer.

Victoria lui Nadal este a doua din tot atâtea întâlniri directe cu Medvedev. El îl mai învinsese pe jucătorul rus cu mai puţin de o lună în urmă, în finala de la Rogers Cup, scor 6-3, 6-0.

Medvedev va urca de luni pe locul 4 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare din cariera sa de până acum, iar Nadal va rămâne pe locul 2, după jucătorul sârb Novak Djokovici.

Nu fac asta de obicei, decât la final, dar acum am să încep prin a vă mulţumi vouă (n.r. – publicului). A fost o atmosferă incredibilă! Aţi fost incredibili şi vă mulţumesc mult pentru tot acest meci, dar şi pentru ultimele două săptămâni. A fost o energie fantastică. Victoria asta este atât de importantă pentru mine. Mai ales în condiţiile în care meciul a devenit din ce în ce mai dificil. Am reuşit să îmi stăpânesc emoţiile. Au fost atât de mari. La 5-4, când am servit, au fost mari de tot. A fost un meci nebun şi este o avalanşă de sentimente acum”, a transmis Nadal, la ceremonia de premiere.

Articolul Rafael Nadal, victorie dramatică în finala US Open 2019. L-a răpus greu pe rusul Medvedev! apare paima dată pe: exclusivNEWS.ro.