Primul ajutor – informația utilă care poate salva vieți!

Primul ajutor – informația utilă care poate salva vieți!

Ai fost martorul unui accident auto? O rudă sau un prieten a
făcut stop cardio-respirator lângă tine? Copilul a mâncat și s-a înecat? O sumedenie de evenimente nefavorabile se pot întampla oricând și oriunde!

Diferența dintre viață și moarte o poate face de cele mai multe ori, o informație simplă, o metodă de acordare a primului ajutor și cel mai important modul de gestionare al unei situații de urgență.

Din păcate, sistemul educațional nu are în materiile de bază astfel de cursuri și informații iar cunoașterea primul ajutor se poate afla
urmând cursuri ale diferitelor centre de formare din țară.

La cursurile de prim ajutor organizate de Asociația Succes în Educație și Sport, participanții au posiblitatea practică de a realiza diverse proceduri pe manechine sau simulatoare, fiind îndrumați de lectori care în viața de zi cu zi, cu asta se ocupă, lucrează în sistemul medical de urgență.

Primul ajutor de bază înseamnă să realizezi anumite proceduri pana la venirea echipajului medical specializat, primul ajutor se poate acorda de către oricine!… cu condiția să se cunoască procedeele corecte, în caz contrar se poate face mai mult rău decât bine.

Dacă îți pasă de cei din jur și vrei să fii mereu pregătit pentru o situație critică, participa la cursurile de primajutor și dobândește competențe folositoare!