Pregăteşte-ţi maşina pentru concediu

Autoturismul personal este metoda cea mai rapidă și sigură de transport pentru sărbători. Vă stabiliți singur programul, puteți să transportați mai mulți pasageri și bagaje, iar confortul este net superior transportului în comun. Înainte de a pleca la orice drum mai lung este nevoie să faceți o inspecție tehnică amănunțită pentru a fi sigur că mașina se va comporta excelent. Se recomandă să inspectați atât partea tehnică, cât și starea pneuilor.

Anvelopele auto sunt o componentă importantă a oricărui autoturism, iar starea lor are o influență majoră asupra siguranței condusului. De aceea este esențial să inspectați starea cauciucurilor înainte de a pleca la orice drum mai lung.

La ce mai exact trebuie să fiți atenți pentru a fi siguri că pneurile sunt în stare bună? Aceste sfaturi sunt valabile indiferent dacă aveți anvelope de vară sau anvelope de iarnă sau all season. La ce să fiți atenți:

  • starea flancului

În timp, datorită uzurii și a șocurilor mecanice, pot apărea fisuri sau rupturi pe flanc care scad dramatic integritatea anvelopei și cresc riscul de explozie în cazul unui șoc mai puternic. Dacă observați tăieturi majore sau rupturi în flanc, este mai mult decât recomandat să montați anvelope noi.

  • starea benzii de rulare

Ca orice altă piesa a mașinii, anvelopele auto au o durată de viață limitată influențată de stilul de condus și de nr de km conduși anual. Limita minimă de uzură în prezent este de 1.6mm, sub acel prag de uzură, anvelopele nu mai sunt considerate sigure și sunteți obligați să montați anvelope noi. De asemenea, observați dacă uzura este uniformă, pentru a fi siguri că starea sistemului de direcție este într-o stare bună.

  • profilul corect

Trebuie să țineti cont că legislația în vigoare vă obligă să aveți același profil pe o axă a mașinii. De asemenea, dacă aveți mașina cu tracțiune integrală, este recomandat să aveți același profil cu aceeași înălțime a benzii de rulare, pentru a nu defecta diferențialul.

Prin urmare, inspectați atent starea pneurilor, indiferent că aveți cauciucuri de vară sau anvelope de iarnă. Cumpărati mereu anvelope noi, de la producători de top, care vă pot garanta siguranța condusului și o performanță ridicată.