Dum. apr. 14th, 2024
Sezonul de vară se apropie cu pași rapizi și odată cu el și temperaturile ridicate. Este important prin urmare să va pregătiți pentru noul sezon cald din timp și să nu așteptați venirea primăverii sau chiar a verii pentru a pregăti mașînă.

O inspecție atentă la partea tehnică a mașinii este necesară pentru a fi siguri că nu aveți defecțiuni la direcție sau la suspensie când intrați în noul sezon de temperatura.

O schimbare importantă o reprezintă și montarea unor anvelope potrivite. În prezent, legislația auto în vigoare nu va obligă să aveți cauciucuri vara precum sunt obligatorii cele de iarnă când e zăpadă sau polei pe carosabil. Însă specialiștii în domeniu recomandă să montați cauciucuri vara atunci când temperatura media crește peste 7 grade celsius. Peste acel prag termic pneurile de iarnă devin foarte moi și își pierd o mare parte din performanță, distanță de frânare fiind mărită considerabil. Țineți cont că pneurile sunt singurul contact pe care mașînă îl are cu asfaltu, prin urmare starea și calitatea lor afectează atât siguranță cât și performanță condusului.

Va recomandăm să verificați mereu starea anvelopelor înainte să le montați pe mașînă, în cazul în care aveți un set rămas din sezonul trecut. Verificați dacă sunt galme, tăieturi sau o uzură anunțată sau neuniformă. Dacă observați oricare din aceste defecte va recomandăm să optați pentru cauciucuri noi și să cumpărați un set online.

Nu va recomandăm să optați pentru anvelope second hand, starea acestora neputând fi garantată și greu de analizat. Pot fi defecte greu de sesizat cu ochiul liber care să se manifeste în timpul condusului și astfel va puteți expune la riscuri nedorite și puteți ajunge chiar la accidente majore create din cauza unei explozii și pierderea controlului.

Prin urmare, este important să va pregătiți de noul sezon cald cu un set de cauciucuri vara. Cauciucurile de vara trebuie să fie într-o stare bună înainte de montajul pe mașînă sau dacă aveți rămase din sezon trecut și nu sunt într-o stare bună, este mai mult decât recomandat să montați anvelope noi.

Articolul Pregăteşte-te pentru sezonul de vară apare prima dată în exclusivNEWS.ro.