lun. iun. 17th, 2024

Peelingul chimic nu este ceva nou in estetica medicala, dar ar putea fi nou pentru tine. Este de multi ani un element de baza in acest domeniu al sanatatii si frumusetii, deoarece este greu de invins atunci cand vine vorba de combaterea anumitor probleme dermatologice.

De-a lungul anilor, peelingul chimic s-a imbunatatit tot mai mult, astfel ca in prezent, mii de oameni de la noi din tara se supun acestui tratament in fiecare an pentru a-si imbunatati textura pielii. La Dr. Beauty Brasov, o clinica de estetica Brasov, poti avea parte de un peeling chimic sigur si eficient, oferit de o esteticieni cu experienta, in asa fel incat sa obtii rezultatele dorite.

Peelingul chimic presupune aplicarea unor acizi pe piele pentru a indeparta straturile de celule moarte si a stimula regenerarea celulelor noi. Se poate realiza in diferite nivele de intensitate, in functie de necesitatile pacientului.

Unele peelinguri chimice sunt usoare (superficiale) si afecteaza doar stratul superior al pielii, altele sunt mai profunde (medii), iar altele ajung in derm, putand rezolva unele probleme grave ale pielii.

Ce persoane pot beneficia de tratamentul de peeling chimic?

Persoanele cu acnee

Daca suferi de acnee si nu poti impiedica aparitia constanta a cosurilor pe fata ta, poate ca iti doresti o modalitate de a obtine o piele noua. Asta poate face un peeling chimic pentru tine. Pe masura ce substantele chimice aplicate pe pielea ta reactioneaza, vei vedea fulgi mici si, uneori, sectiuni mai mari de piele superficiala care se desprind, disparand odata cu ele si petele pigmentare. Nu orice tip de acnee raspunde bine la peelingurile chimice, dar daca suferi de acnee papulo-pustuloasa, este posibil sa fii un candidat bun.

Persoanele cu cicatrici

Cicatricile minore care sunt inradacinate in straturile superioare ale pielii pot fi indepartate cu un peeling chimic. Pe masura ce straturile mai vechi ale pielii se desprind, acizii genereaza in esenta o rana controlata care stimuleaza productia de piele noua. Noile celule formeaza o textura mai neteda acolo unde au fost candva cicatrici, imbunatatind semnificativ aspectul pielii.

Persoanele cu pete solare

Daca obisnuiesti sa petreci mult timp la soare si nu folosesti protectie UV, este posibil sa observi diferite semne inestetice pe piele, denumite pete solare. Aceste mici pete maro sunt de fapt niste aglomerari de pigment al pielii ce apar atunci cand razele ultraviolete ale soarelui provoaca o supraproductie de melanina. Peelingurile chimice pot indeparta straturile pielii care contin aceste pete, lasand in urma un ton mai uniform.

Persoanele cu riduri

Ridurile sunt unele dintre cele mai vizibile semne ale imbatranirii si unul dintre principalele motive pentru care oamenii apeleaza la tratamentul de peeling chimic. La fel cum indeparteaza acneea si tesuturile cicatriciale, peelingurile chimice pot inlatura straturile de piele care contin tesut deteriorat si uscat. Mai mult, acest tratament poate fi folosit cu succes pentru a estompa ridurile fine din jurul ochilor si buzelor, netezind textura pielii.