lun. iun. 17th, 2024

Pentru ca preparatele tale să aibă succes și să fie îndrăgite de către clienți trebuie să ai o mâncare deosebit de gustoasă care este gătită în cele mai bune oale. Aceste oale inox profesionale sunt recomandate bucătarilor profesioniști care au nevoie de o calitatea mai mare a produselor pe care le folosesc.

Datorită timpului mult mai mare în care mâncarea stă pe foc, la temperaturi ridicate, oalele trebuie să fie realizate din cele mai bune și rezistente materiale pentru a fi durabile și calitative pe un termen lung.

Căldura este transmisă corespunzător la oală, aceasta ajutând mâncarea să fie gătită corespunzător în fiecare parte a oalei. De altfel, aceste tipuri de oale sunt achiziționate și de pasionații de gătit care vor să-și înceapă cariera gastronomică, iar aceștia vor să-și îmbunătățească echipamentul de gătit.

Oalele din inox oferă și permite beneficierea de anumite avantaje, mult mai eficiente decât oalele obișnuite. Acestea sunt calitative, nu se zgârie la fel de ușor, estetica lor diferă, la fel și mărimea lor, însă culoarea este aceeași pentru fiecare, un argintiu care este foarte ușor de recunoscut.

Materialul este durabil și sigur

Datorită materialului care este folosit, în cazul acesta inoxul, oale inox profesionale sunt foarte ușor de recunoscut. Acestea sunt destinate pentru specialiștii artelor culinare, iar inoxul este un material durabil în timp și care nu se zgârie prea ușor.

Aici vei putea observa mai multe detalii esențiale despre acest material folosit pentru oalele profesionale:

  • Rezistent la rugină – aceste oale sunt confecționate dintr-un aliaj de oțel care este inoxidabil și de o calitate superioară. Chiar dacă oalele vor fi folosite pentru un timp îndelungat sau vor fi expuse la umiditate, acestea nu sunt predispuse la coroziune așa repede.

Unul dintre motivele pentru care bucătarii profesioniști sau pasionații de gătit achiziționează aceste tipuri de oale este datorită acestui aspect. Acestea fiind rezistente la rugină, vor avea o viață mai lungă.

  • Materialul potrivit pentru alimente datorită inerției acestuia – pentru că materialul este inert acesta nu interacționează cu alimentele pe bază chimică. Acest lucru este esențial pentru păstrarea gustului autentic al alimentelor, fără a-l schimba într-un fel.

Prin folosirea unor oale inox profesionale vei fi asigurat că alimentele nu-și vor schimba gustul și nu vor putea să fie contaminate în vreun fel, datorită inerției.

  • Siguranța în folosirea oalelor – acestea au mânere ergonomice care sunt realizate din fontă sau inox pentru a nu putea să te rănești în timpul gătitului. Materialul este durabil la căldură, acesta nu-și pierde forma inițială datorită construcției oalei și durabilității acesteia.
  • Oalele din inox sunt hipoalergenice – acestea nu produc iritații sau alergii, ceea ce este potrivit pentru persoanele care au o sensibilitate mai puternică a pielii. De altfel, tot pentru bucătari, aceștia petrecând mult timp în bucătărie și atingând des ustensilele de gătit și oalele, materialul hipoalergenic este potrivit pentru aceștia.
  • Temperaturile ridicate – aceste oale inox profesionale sunt realizate pentru ca ele să reziste la temperaturi mari, fără a întâmpina o problemă. Oalele din inox se pot folosi în cuptor, pe aragaz sau pe grătar, fără ca acestea să se uzeze repede.

Datorită materialului durabil și rezistent din care este confecționat, acestea rezistă la temperaturi foarte ridicate pentru anumite preparate care trebuie să fie gătite la temperaturi mari.

Simplitatea întreținerii și curățării unor oale inox profesionale

În bucătăriile profesionale nu ai voie să pierzi timpul, astfel fiecare minut trebuie să fie utilizat pentru gătit sau pregătit ustensilele și oalele pentru gătit. Astfel, datorită acestui material, oalele sunt ușor de curățat și de întreținut, fără a fi nevoie să te chinui cu menținerea acestora într-o stare bună sau pentru curățarea lor eficientă și rapidă.

Informațiile fundamentale în legătură cu simplitatea menținerii și curățării oalelor profesionale din inox sunt următoarele:

  • Suprafață non-poroasă – inoxul care este folosit pentru realizarea oalelor profesionale este unul non-poros și neted. Astfel, resturile de la alimente sau murdăria nu rămân pe suprafața exterioară sau interioară a oalei, iar procesul de curățare este mult mai ușor și rapid.

Curățarea oalei se face doar cu apă caldă și cu un săpun, nu a nevoie de mai multe soluții pentru curățare datorită materialului care este foarte simplu de curățat. Prin suprafața netedă care este folosită pentru oală, previne mirosurile neplăcute sau bacteriile care pot apărea, astfel igiena este una corespunzătoare.

  • Materialul nu se decolorează și nu are pete – acestea previn puternic apariția decolorării sau a petelor. În bucătăria profesională se folosesc o diversitate mare de condimente care pot păta sau decolora oalele, însă oalele din inox previn aceste lucruri. Astfel, acestea sunt lucioase și strălucitoare, chiar și după folosirea excesivă a acestora.
  • Rezistă la lovituri sau zgârieturi – oalele din inox sunt durabile la aceste lucruri. Materialul este unul puternic, iar loviturile nu afectează oala în vreun fel, aceasta rămânând ca la început și zgârieturile nu se observă datorită materialului puternic.
  • Potrivirea cu mașina de spălat vase – chiar și aceste oale inox profesionale pot să fie curățate și spălate în mașina de spălat, fără să întâmpini vreo problemă. Prin folosirea mașinii de spălat vase, eficientizezi mai mult timpul. Nu trebuie să pierzi timpul curățând oalele manual, ci te folosești de aceasta.
  • Mentenanța scăzută – oalele profesionale din inox nu au nevoie de o mentenanță complexă. Acestea au nu au nevoie de un tratament special, fiind rezistente la rugină și prevenind petele sau decolorarea.

Astfel, folosirea lor în bucătărie de către un bucătar profesionist este mult mai eficient decât utilizarea unei oale normale, oala din inox având mai multe beneficii și avantaje.