Nu renunța la excursii în pandemie! Află CUM poți călători în siguranță cu familia ta!

Nu renunța la excursii în pandemie! Află CUM poți călători în siguranță cu familia ta!

Viața continuă și în pandemie, iar călătoriile ar trebui să fie o prioritate pentru orice familie cu copii. Emoțiile, experiențele și aventurile trăite în astfel de ocazii nu se compară cu niciun joc video sau jucărie pe care le-ai putea cumpăra celor mici, așadar trebuie să găsești o modalitate de a continua să călătorești împreună cu ei chiar și în aceste condiții dificile provocate de pandemia de coronavirus.

Iată CE trebuie să faci pentru a călători în siguranță, conform sfaturilor specialiștilor:

  1. Alege destinații care se încadrează într-un grad redus de risc pentru Covid-19

Coronavirusul a împărțit întreg globul în mai multe categorii în ceea ce privește riscul infecției cu Covid-19, așadar dacă vrei să călătorești în străinătate, informează-te cât de mare este rata îmbolnăvirilor în țara respectivă. Guvernele unor state au stabilit anumite restricții de călătorie și, în plus, au instituit o perioadă obligatorie de carantinare, de aceea este important să verifici toate aceste aspecte înainte de a pleca la drum.

  1. Vorbește cu medicul de familie înainte de a pleca la drum

Ca să fii sigur că este în regulă să călătorești, este recomandat să vorbești mai întâi cu medicul tău de familie. Acesta îți cunoaște cel mai bine istoricul medical și îți poate spune tot ce trebuie să faci, inclusiv ce măsuri de precauție trebuie să iei sau ce vitamine sau medicamente ai nevoie în această vacanță.

  1. Călătorește, pe cât posibil, cu mașina personală

Și în 2021, mașina reprezintă una dintre cele mai sigure modalități de transport deoarece permite un contact redus cu alți călători. Dacă ești doar cu familia, nu va mai fi nevoie să porți masca de protecție în autoturismul personal, iar acest lucru reprezintă un mare avantaj față de avion. În plus, avantajele călătoriei cu mașina sunt nenumărate, printre care peisajele de care te poți bucura pe drum și faptul că poți alege și alte destinații decât cele propuse inițial. Dacă ai un copil mai mic, nu uita să-ți dotezi mașina cu un scaun auto de pe Babyneeds.ro, pentru mai mult confort și siguranță.

  1. Ia mâncare de acasă

Dacă pleci în călătorie cu mașina, este recomandat să ai mâncare pregătită de-acasă pentru a limita, pe cât posibil, opririle la benzinării. Ar fi bine să ai la îndemână sandwich-uri, fructe și legume spălate, dar și câteva gustări sănătoase pentru toată familia.

  1. Petrece cât mai mult timp în aer liber

Planifică-ți excursia în așa fel încât să stai cât mai mult timp afară. De exemplu, dacă te duci într-o țară caldă, alege să mergi pe plajă, în loc să rămâi la piscină. De asemenea, evită pe cât posibil să petreci mult timp în sălile de fitness, restaurantele sau în alte locații din interiorul hotelului. Dacă mergi la munte pentru a schia, optează pentru locuri mai puțin aglomerate și păstrează distanța socială.

În concluzie, să călătorești în timpul pandemiei nu este un lucru ușor, dar nici imposibil. Pentru a avea o experiență plăcută, este esențial să-ți iei toate măsurile necesare pentru a fi în siguranță și a reduce riscul de infectare. Dacă urmezi sfaturile de mai sus, te poți bucura de vacanță chiar și în aceste vremuri mai dificile.  

Sursa foto: Unsplash.com