The Business Lounge anaf

Mirela Călugăreanu laudă pașii făcuți de ANAF în ultimii ani

Mirela Călugăreanu laudă pașii făcuți de ANAF în ultimii ani

Mirela Călugăreanu, director general, direcţia regională a Finanţelor Publice Bucureşti, a lăudat SPV (Spațiul Privat Virtual) și sistemul PatrimVen, care înlesnesc comunicarea dintre cetățean și instituții, precum și cea interinstituțională, apreciând pasul înainte față de anii precedenți.

Fosta șefă a ANAF a explicat în cadrul unei conferințe de fiscalitate: “La direcţia generală a finanţelor publice Bucureşti care are în portofoliu contribuabilii mijloci şi mici din Bucureşti şi llfov, numărul contribuabililor înrolaţi în Spaţiu Privat Virtual, şi mă refer la persoanele juridice active, a depăşit procesul de 51%. E un semnal bun. Avantajele comunicării prin acest sistem: economisirea timpului, sistem accesibil 24 din 24 în toate cele 7 zile, accesul la situaţia fiscală personală e mult mai facil, iar obţinerea de documente necesare precuma adeverinţele de venit se realizează în timp real”.

“Spaţiul Privat Virtual, ca urmare a dorinţelor pe care contribuabilii le exprimă şi le manifestă, se dezvoltă în permanenţă. Elemente de noutate în 2018-2019 – atribuirea numărului de ordine pentru casele de marcat se realizează în timp real pentru cei înregistraţi în SPV. Declaraţia Unică se poate depune în SPV”, a mai adăugat Mirela Călugăreanu.

Ea a încheiat: “Nu în ultimul rând este important şi faptul că Ministerul Finanţelor şi ANAF pot comunica cu alte instituţii din ţară date şi informaţii care să nu mai necesite prezenţa contribuabilului sau deplasarea de la Casa de Sănătate, de la Primărie, doar pentru depunerea unei cereri şi pentru eliberearea unei adeverinţe sau un certificat fiscal. Acestea pot fi obţinute prin sistemul PatrimVenv”.