sâm. mai 18th, 2024

Masina de tocat carne mărunțește bucata de carne în bucăți mărunte de carne care urmează a fi gătite și mâncate. Aceasta poate fi electrică sau manuală. Este dotată cu o lamă care se rotește pentru a putea fi tocată carnea.

Materialul din care mașinile de tocat carne sunt confecționate este din oțelul inoxidabil. Și sunt dotate cu mai multe accesorii pentru a putea transforma carnea care a fost tocată în diverse forme, de exemplu: cârnați, chiftele, etc.

În mașinile de tocat carne se pot folosi carnea de porc, pește, vită, pui și fructele de mare. Carnea poate fi amestecată cu legumele în această mașinărie pentru inventarea unor rețete delicioase.

Ce istorie și beneficii are masina de tocat carne

Existența mașinii de tocat carne este, încă, din secolul XIX-lea. Pe atunci, oamenii de știință încercau și testau diverse tehnologii pentru a prelucra carnea. Ajungând în secolul XXI, unde mașinile de tocat carne sunt mult mai ușor de folosit și diversificate.

Beneficiul cel mai important este calitatea cărnii. Cumpărând carne tocată din magazin, nu ești sigur de ce tipuri de carne folosesc, dacă este amestecată sau conține anumiți aditivi. Astfel, cu ajutorul mașinii de tocat carne poți să îți controlezi calitatea cărnii.

Dacă vrei, poți să amesteci două tipuri diferite de carne pentru un gust și o textură special. Poți să folosești orice tip de carne, chiar și bacon pentru o aromă deosebită și pentru o personalizare a rețetei tale. Prin folosirea mașinii de tocat carne, poți să ții evidența și prospețimii cărnii.

Textura cărnii depinde de modul în care îți place să o mănânci. Poți să toci carnea tocată gros sau subțire. Prin adăugarea unor anumite produse, cum ar fi: pâine sau ouă, textura va fi mai moale.

Economisirea banilor și a timpului în bucătărie

Poți economisi bani prin a evita să-ți cumperi carne tocată din supermarket și să-ți cumperi o cantitate mai mare de carne de la măcelărie și să o toci acasă. Astfel, economisești anumiți bani pe un timp îndelungat.

Pentru economisirea timpului în bucătărie, poți să-ți cumperi o masina de tocat carne. Astfel, nu va mai trebui să toci manual, adică cu ajutorul cuțitul. Poți să pui carnea în mașina de tocat și procesul va fi mult mai rapid și eficient.

Mașina de tocat nu doar că este un instrument care ajută tocarea cărnii mult mai rapid, dar poate fi folosită și pentru realizarea unor rețete sănătoase. Poți alege dacă vrei să pui anumite legume în compoziție și ce procent de grăsime vei lăsa în acea compoziție.

Există două tipuri de mașini de tocat carne: cea manuală și cea electrică.

Pentru economisirea unei sume de bani, masina de tocat carne manuală este perfectă pentru tine dacă nu vrei să plătești mult pe ea și pentru o cantitate mică de carne pe care să o toci. Aici se folosește forța manuală. Aceasta are o manivelă de care trebuie să împingi pentru a mărunți carnea.

Masina de tocat carne electrică, necesită mai mult spațiu ca și cea manuală și este mult mai costisitoare. Însă, dacă vrei să toci o cantitate mai mare de carne această mașinărie este perfectă. De asemenea, este mult mai rapidă.

Mașinile de tocat pot fi o investiție bună pentru pasionații de carne sau pentru bucătarii care vor să experimenteze anumite rețete cu mai multe tipuri de carne și nu numai.