Masaj: Cum să te relaxezi, să te energizezi și să te vindeci cu masajul terapeutic

Stresul și rutina zilnică pot duce la depresie și unele boli. Pentru a evita aceste consecințe grave, este util să îți iei gândul de la unele lucruri negative. Acest lucru se poate face prin unele activități de petrecere a timpului liber sau prin căutarea unor metode de relaxare. Dar este posibil să te relaxezi și să te vindeci de anumite afecțiuni în același timp? 

Da, în ciuda a ceea ce ai putea crede, un masaj nu este doar despre relaxare. Dacă suferi de dureri cronice, un masaj terapeutic poate fi exact remediul pe care îl cauți. Numeroasele sale beneficii pentru sănătate îți pot aduce atât bunăstare fizică, cât și mentală.

Ce este masajul terapeutic?

Spre deosebire de un masaj relaxare, masajul terapeutic are ca scop ameliorarea durerii cronice fără a provoca disconfort. Există mai multe tipuri de masaje terapeutice, astfel dacă ești interesat de masaj București trebuie să le cunoști pe toate. 

Cel mai popular tip de masaj terapeutic este masajul suedez. Această combinație de relaxare și vindecare este deosebit de apreciată și recunoscută în lumea sportului. 

În funcție de zona vizată, efectele pot fi resimțite nu doar asupra posturii și a modului de funcționare ci și la nivel senzorial și emoțional. Astfel, dacă ești în căutarea unui masaj care să te relaxeze, să te energizeze și să te vindece deopotrivă, masajul terapeutic este cea mai bună soluție.

Se spune că un masaj este terapeutic atunci când este recomandat de către un medic. Acest lucru se datorează faptului că poate avea o anumită putere de vindecare asupra unui pacient, asupra unei afecțiuni. 

Masajul terapeutic este indicat pentru ameliorarea entorselor sau altor dureri musculare. Dar masajele terapeutice pot trata afecțiuni mai grave. Nervozitatea necontrolată legată de stres este una dintre problemele psihologice care pot fi vindecate cu ajutorul masajului terapeutic. 

De asemenea, poate fi recomandat pentru tratarea unor boli grave. Printre acestea se numără problemele respiratorii sau renale, sau tulburările cardiovasculare.

Metode de masaj terapeutic

Pentru a efectua un masaj terapeutic profesioniștii folosesc mai multe metode. Prima este frământatul, în cadrul căreia se exercită o presiune asupra zonelor musculare pentru a evacua anumite toxine. Frământatul se poate face cu vârful degetelor sau cu palma mâinii. Apoi, există metoda “palpé-roulé”, o metodă care nivelează umflăturile provocate de blocaje, atunci când sângele nu circulă așa cum ar trebui. 

O altă metodă de masaj terapeutic presupune alunecarea mâinii pe piele, cunoscută sub numele de effleurage. Scopul acestei metode este de a ameliora anumite tipuri de durere și de a drena lichidul limfatic. Din acest motiv, atingerile trebuie să fie foarte ușoare. 

În cele din urmă, ultima metodă de masaj terapeutic sunt vibrațiile. Numele său nu este foarte cunoscut deși este o metodă utilizată de un număr mare de persoane. Aceasta are rolul de a reduce durerile după o activitate fizică destul de intensă.

Cum se derulează o ședință de masaj terapeutic?

În general, durata unei ședințe de masaj București terapeutic variază în funcție de durerea sau afecțiunea care trebuie tratată. Aceasta poate varia de la 45 de minute la 1 oră și 30 de minute. Numărul de ședințe depinde, de asemenea, de fiecare caz în parte, de fiecare pacient în parte. Dar, în principiu, atunci când este recomandat de un medic, există un minim de trei și un maxim de zece. 

Masajele simple pot fi efectuate foarte simplu. Masajele terapeutice necesită utilizarea unui produs special conceput pentru masaj. Produsele folosite depind de afecțiunea și de zona care trebuie masată. În general, se folosesc creme pentru masaj și uleiuri esențiale. Acestea din urmă sunt cele mai potrivite pentru un tratament natural.

Care sunt beneficiile oferite de un masaj terapeutic?

Masajul profesional este renumit pentru numeroasele sale beneficii relaxante dar există o serie de alte beneficii neașteptate. Iată câteva beneficii oferite de acest tip de masaj care te-ar putea surprinde.

Terapia Masajului: Beneficii Pentru Sănătate și Relaxare Deplină

O mai bună circulație

Punctele de presiune aplicate de terapeut afectează în mod direct sistemul sanguin și favorizează circulația în tot corpul. Această tehnică acționează în special asupra vaselor limfatice, a tractului respirator și a anumitor organe interne. Prin urmare, acest tip de masaj poate fi folosit pentru a trata constipația, menstruația dureroasă sau problemele respiratorii.

O minte sănătoasă

Da, calmarea corpului îți conferă o stare de bine. Un corp sănătos se află în strânsă legătură cu o minte sănătoasă. Ai experimentat vreodată o oboseală psihică care ți-a afectat energia corpului? Atunci când nu ești bine dispus, mișcarea pare mai dificilă. 

Este adevărat și contrariul: atunci când corpul este slăbit, starea de spirit poate fi afectată. Acest medicament natural te poate readuce în formă atât din punct de vedere psihologic cât și fizic. Un corp sănătos echivalează cu o minte sănătoasă.

O eliminare a toxinelor

Masajul terapeutic ajută la detoxifierea organismului. Anumite glande din corpul tău sunt stimulate pentru a expulza deșeurile din organism. Organismul acumulează deșeuri legate de absorbția de substanțe toxice precum și deșeuri produse de metabolismul celular, de digestie sau de stres. 

Vasele de sânge sunt cele care transportă deșeurile metabolice și toxinele în vederea evacuării. Activarea circulației cu acest tip de masaj duce, așadar, la eliminarea toxinelor din organism.

O piele mai sănătoasă

Eliminarea toxinelor favorizează o piele mai sănătoasă. Toxinele acumulate în epidermă au un impact negativ asupra sănătății pielii. Pielea grasă, coșurile, roșeața pielii și imperfecțiunile se află în strânsă legătură cu nivelurile ridicate de toxine. Terapia prin masaj ajută la golirea porilor de impurități.

Îmbunătățirea somnului

Cel mai cunoscut efect al masajului terapeutic este acela de a relaxa mușchii și mintea. Dar te-ai gândit vreodată că această relaxare te poate ajuta să dormi? Totul este legat: nivelul de dopamină crește în creier, stresul este redus și dormi mai bine. 

Masajul relaxează, de asemenea, mușchii și eliberează tensiunea acumulată care îți poate perturba somnul. Durerile musculare te pot împiedica să dormi profund. Un somn bun și confortabil este unul dintre cele mai atrăgătoare beneficii ale masajului.

Deoarece masajul terapeutic este sinonim cu vindecarea, este o opțiune pe care ar trebui să o iei în considerare pentru multe dintre durerile corpului tău.

Recomandarea editorilor: