mie. feb. 28th, 2024
Top tehnici și practici pentru masaj bucurestiTop tehnici și practici pentru masaj bucuresti

Masaj Bucuresti este o formă răspândită de terapie care este folosită la calmarea durerilor de spate, a tensiunii musculare sau chiar și a stresului. Acesta este benefic și pentru sănătatea fizică și pentru cea mentală, cât și pentru circulația sângelui.

Încă, de acum mii de ani, masajul este folosit ca o tehnică de relaxare și ameliorare a durerilor. În momentul masării locurilor dureroase de un specialist, nu doare la fel de tare ca în momentul în care îți freci tu locurile acelea.

Un specialist poate să facă un masaj Bucuresti de calitate, care să îți redea tinerețea, să-ți ofere o stare bună, poți să te relaxezi pe parcursul masajului și lupți contra îmbătrânirii. Masajele corect executate de specialiști nu trebuie să-ți provoace o neplăcere, ci din potrivă.

Ce tipuri de masaj Bucuresti există

 • Mesajul terapeutic – acest tip de masaj este pentru persoanele cu dureri excesive de cap, spate, probleme de circulație sau chiar și alte probleme de sănătate. Specialistul poate folosi mai multe metode pentru desfășurarea masajului, cum ar fi presarea, mișcări pentru întindere și frământări.
 • Masajul cu piatră caldă – masajul acesta este destinat relaxării corpului și unei circulații sanguine corecte folosind pietre netede și calde care sunt așezate pe corpul tău.
 • Mesaj de relaxare – tehnicile care sunt folosite pentru acest tip de masaj sunt mai blânde, pentru a reduce stresul și pentru a te relaxa.
 • Masajul cu aromaterapie – pentru acest masaj Bucuresti se folosesc uleiuri esențiale care sunt difuzate cu ajutorul unui difuzor ca să fie în aerul din camera respectivă sau sunt aplicate pe pielea ta. Iar tehnicile folosite sunt diferite de la client la client.
 • Masajul suedez – scopul masajului este de a îmbunătății circulația sanguină și de relaxare a mușchilor. Tehnicile folosite sunt de bătăi, vibrare, netezire, presare și frământare.
 • Masajul shiatsu – masaj tipic japonez. Acesta se axează pe fluxul de energie din corp și eliberarea tensiunii. Se aplică presiunea manuală.
 • Masajul sportiv – masajul este pentru atleți sau persoanele care practică mult sport. Acest tip de masaj, poate să diminueze riscul unor leziuni, iar dacă leziunile există, o recuperare mai rapidă. Tehnicile folosite sunt ca cele ale masajului terapeutic.

Ce beneficii aduce masajul

 • Diminuarea stresului, dar și a anxietății – masajul crește nivelul de dopamină și serotonină din corp și scade nivelul de cortizol din organism. Astfel, obții o stare bună și diminuezi starea de anxietate.
 • Se îmbunătățește circulația sanguină – masajul este un ajutor în oxigenarea țesuturilor corpului și a circulației sângelui corectă.
 • Reducerea tensiunii și durerilor – acest masaj Bucuresti ameliorează tensiunile mușchilor și durerile de spate.
 • Sistemul imunitar se stimulează – masajul ajută la creșterea în număr a limfocitelor, care duce la o stimulare și îmbunătățire a sistemului imunitar.
 • Flexibilitate – prin masaj muchii se relaxează, la fel și țesuturile moi și flexibilitatea corpului crește.
 • Îmbunătățirea somnului – rolul masajului este de relaxare și ameliorare a durerilor. Astfel, se ajunge la un somn odihnitor.
 • Diminuarea migrenelor – diminuarea durerilor din zona capului sau a gâtului se întâmplă după ce masajul este aplicat.

Bineînțeles, că există mai multe tipuri de masaje pentru diferite lucruri, cum ar fi cel anticelulitic, mesajul reflexogen, etc.

Masajul depinde și de individul care ți-l aplică. Dacă acel individ este un specialist, vei avea parte de un masaj Bucuresti relaxant și calitativ, așa cum îți dorești. Depinde și de cât timp este în acest domeniu sau de recomandările pe care le-ai primit în legătură cu aceea persoană.

Masajul este o cale care te poate ajuta să te relaxezi și să ai o stare mai bună, de a reduce stresul pe care îl acumulezi zi de zi. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta mentală și fizică, astfel, masajul este cel mai recomandat și potrivit pentru acest scop.