Dum. apr. 14th, 2024
Odată cu trecerea timpului, tot mai mulți antreprenori români au început să-și deschidă propriile afaceri de succes, prin intermediul cărora pot ajunge, în câțiva ani, la o cifră de afaceri considerabilă.

Un prim pas ce a devenit extrem de popular în ultimii ani este accesarea unor fonduri europene nerambursabile. Drept urmare, tot mai multe idei de bussines reușesc să prindă contur destul de repede și intră în prim-plan când vine vorba despre unele originale, indiferent de domeniu.

Dacă și tu faci parte dintre antreprenorii cu idei mărețe, dar capital modest, ai putea să iei în considerare aplicarea pentru fonduri europene nerambursabile, care te pot ajuta să ai parte de startul de care ai nevoie. Conform specialistului în domeniu, Petru Luhan, acestea îți pot oferi o sumă de bani suficientă pentru a putea pune bazele unei afaceri la care visezi de mult timp, dar pe care ai tot amânat-o din cauza finanțelor insuficiente.

Iată care sunt unele dintre cele mai de succes business-uri cu fonduri europene de la noi din țară din care te poți inspira:

  • Agricultura

Aceasta este una dintre cele mai comune și utilizate idei de afaceri din România cu fonduri europene nerambursabile. Antreprenorii care au investit în acest domeniu au înregistrat un succes real încă din primul an de activitate, reușind nu doar să amortizeze investiția, ci și să încheie anul pe plus din punct de vedere financiar. Fermele de animale și de producție agricolă s-au dezvoltat extrem de mult la noi în țară și poți inclusiv să folosești banii în automatizare (mecanizarea productției, de exemplu).

  • Confecții și ateliere de textile

Aceste idei de afaceri au fost puse în practică îndeosebi de antreprenorii din orașe mici și chiar din mediul rural. Când vine vorba despre producția de textile, acest tip de societate comercială poate fi un real succes și poate atrage fonduri europene. De ce? Pentru ca piața de desfacere este mare, iar produsele sunt numeroase și variate, fapt ce poate mări considerabil șansele de succes ale businessului. Un atelier de acest gen poate produce diverse produse, de la încălțăminte și îmbrăcăminte, până la fețe de masă, lenjerii de pat, prosoape etc. Ai multe opțiuni la îndemână, dacă decizi să investești în acest domeniu.

  • IT și marketing

Sunt două dintre cele mai înfloritoare și bănoase domenii care s-au dezvoltat masiv în ultimii ani, așadar, nu ar fi rău să iei în considerare înființarea unei agenții de web design sau marketing – tot mai multe firme apelează la companii specializate care să le promoveze produsele și serviciile în cel mai profesional mod, ori a unei firme de consultanță IT. Acestea pot deveni realitate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile și dacă prezinți potențial și un proiect de business bine pus la punct, valid în fața comisiei de acordare a fondurilor, există șanse bune să primești suma dorită.

În concluzie, indiferent de domeniul în care alegi să investești pentru a accesa fonduri europene și pentru a-ți fi aprobate, cel mai important prim lucru este să realizezi un plan de afaceri solid și bine gândit din toate punctele de vedere.

Sursa foto: unsplash.com

Articolul Iti doresti sa accesezi fonduri europene? Afla acum care sunt cele mai bune idei de afaceri! apare prima dată în exclusivNEWS.ro.