Dum. iun. 16th, 2024

Alegerea unde să montezi un televizor poate fi dificilă. Vrei să fie la nivelul ochilor tăi, dar să nu se ciocnească nici de arta de perete din jur.

Ai descoperit că cel mai bun loc pentru televizorul tău se întâmplă să fie chiar sub unitatea de aer condiționat, dar aerul rece îți va deteriora televizorul?

Este o idee bună să instalezi un televizor sub Aparatul de aer condiționat?? Aerul tău condiționat este rău pentru electronice? Ce îți poate deteriora noul televizor?

Este ok să-mi pun televizorul sub aparatul de aer condiționat?

Este o idee proastă să instalezi un televizor sub o unitate AC. Unitățile AC eliberează două lucruri care pot deteriora un televizor, frigul extrem și umezeala.

Furnizarea constantă de aer rece ar putea pătrunde în hardware-ul intern al televizorului prin orificiile de ventilație, dăunându-i. Deși ai putea crede că acest lucru ar ajuta la prevenirea supraîncălzirii televizorului, va compensa doar temperatura internă a televizorului.

Mai important, aparatele de aer condiționat tind să se scurgă, iar aerul eliberat conține vapori de apă. Această umiditate ar putea deteriora grav televizorul, chiar deteriorându-l fără reparații.

Vaporii de apă se pot acumula în interiorul televizorului, creând semne de deteriorare a apei, cum ar fi nereguli ale ecranului. Producătorii de televizoare recomandă, de asemenea, să păstrezi televizorul departe de un aparat de aer condiționat, deoarece o unitate cu scurgeri poate umezi peretele. Această umiditate atrage insecte mici, cum ar fi furnicile.

Deși probabil nu te-ai gândit niciodată că este posibil ca televizorul tău să fie infestat de furnici, se întâmplă și este mai frecvent decât crezi.

Este aerul condiționat rău pentru electronice?

Da, AC este rău pentru electronice. Deși dacă ai laptopul, telefonul, tableta sau televizorul într-o cameră cu aer condiționat nu le va deteriora, nu ar trebui să îți așezi niciodată electronicele direct sub o unitate AC sau deasupra orificiilor de ventilație. Dacă există un lucru pe care electronicele nu suportă, acesta este umiditatea.

Deoarece briza rece eliberată de unitățile de aer condiționat este foarte umedă, s-ar putea pătrunde în orice dispozitiv electronic, cauzând întârzierea acestora, butoanele sau touchpad-ul să nu mai răspundă sau să se oprească brusc în mod neașteptat. Dacă nu ai noroc, dispozitivul tău s-ar putea închide și nu se va mai porni niciodată!

Dacă folosești și unitatea AC pentru încălzire în timpul iernii, aerul cald ar putea deteriora și dispozitivul, cauzând supraîncălzirea sau funcționarea defectuoasă. Deci, dacă decizi unde să îți instalezi biroul sau îți montezi televizorul, asigură-te că nu se află sub unitatea de aer condiționat. Totuși, există și posibilitatea să îți alegi cel mai bun aer condiționat pentru nevoile tale și pentru locuința ta.

Ce îți poate deteriora noul televizor?

Câteva lucruri diferite îți pot deteriora noul televizor. Pe lângă temperaturile și umiditatea extreme, alte lucruri îți pot deteriora rapid noul televizor. Iată câteva exemple:

  • Fulger/Soc electric
  • Lăsarea televizorului pe pauză pe o singură imagine pentru o perioadă lungă de timp
  • Curățarea ecranului cu substanțe chimice dure
  • Montarea incorectă pe perete

Concluzie

Chiar și cele mai bune televizoare pot ceda deteriorărilor cauzate de temperatură sau umiditate. S-ar putea să-ți placă senzația de a sta direct sub aer condiționat, dar televizorul tău preferă să păstreze distanța. De asemenea, ar trebui să fii atent la spargerea televizorului din cauza șocurilor electrice, arsuri, substanțe chimice dure sau căderea de pe suportul televizorului.

Televizoarele noi nu sunt ieftine, așa că asigură-te că îl păstrezi în siguranță pentru a evita o altă călătorie la magazinul de electronice. Pentru mai multe informații legate de televizoare și alte produse electronice îți recomandăm să te informezi de pe Top Electronice, fiind o platformă dedicată recenziilor și informațiilor despre produse electronice de ultimă generație.