Inele logodna: Design-uri contemporane pentru cuplurile moderne

Inelele sunt cadouri dăruite de către parteneri iubitelor lor pentru a face un gest romantic și memorabil. Aceștia vor să-și exprime iubirea pe care o au față de ele și acest mod este unul dintre cele mai speciale pe care ei ar putea să-l aleagă.

Tendințele se modifică în funcție de preferințele pe care cuplurile le au, în legătură cu modelul, design-ul, textura, culoare, diamantul și estetica inelului de logodnă. Astfel, fiecare inele logodnă sunt unice și diferite în felul lor.

Materialele care sunt folosite în realizarea unor inele logodna sunt de multe tipuri, de la aurul roz și alb la paladiu, platină și alte metale care sunt utilizate pentru a confecționa bijuteriile. Paleta de opțiuni a inelelor de logodnă este una mare și vastă care bucură cuplurile.

Design-ul propriu-zis al inelului contemporan de logodnă este complex sau minimalist. Se alege între simplitate, adică cu o singură piatră care să fie centrată sau pe complexitate, adică inelul să aibă mai multe pietre prețioase sau detalii geometrice care pot să fie personalizate în funcție de preferințele tale.

Personalizarea inelului se face de către majoritatea cuplurilor în ultimul timp pentru simplul fapt că este o notă de originalitate. Aceștia au un plan pentru designul inelului și vor să iasă perfect.

Ce tendințe contemporane există pentru inele logodna

Tendințele design-ului unor inele logodna se schimbă în fiecare an, odată cu schimbarea modei și a preferințelor cuplurilor. Însă, cele mai populare tendințe contemporane sunt următoarele:

 • Inelele cu diamante unice – diamantul cu formă rotundă rămâne cel mai popular și folosit diamant pentru inelele de logodnă. Însă, cele mai populare diamante sunt cele care au forme diferite, precum, formă de emerald, formă de inimă, formă de pernă și cele ovale.
 • Monturi delicate și subțiri – acestea sunt populare pentru confecționarea inelelor de logodnă. Ele oferă un rafinament și o eleganță nemaipomenită și pun în evidență diamantul. Iar, un alt aspect pe care monturile subțiri o fac, este de a da impresia că piatra centrată este mult mai strălucitoare și mare decât pare.
 • Inelele care au pietre laterale – și acest trend devine din ce în ce mai cunoscut prin faptul că inelul este mult mai strălucitor datorită diamantelor care se află în laterala diamantului central. Ele oferă o eleganță și o strălucire mai mare.
 • Inelele care au bandă dublă – banda dublă la inelele de logodnă este o inovație nouă care stilizează inelul într-un mod deosebit. Aceste inele se realizează prin folosirea unor metale care se combină cu metalele prețioase.
 • Inele logodna colorate – multe cupluri optează pentru această variantă de inel pentru că este deosebită și o inovație de actualitate, folosind rubine roșii, safire albastre, smaralde verzi sau diamante care au culori într-o intensitate diferită.

Inel de logodnă deosebit pentru un moment special

Diferența și beneficiile inelelor de logodnă din trecut și de acum

Diferențele între inelele de acum, față de cele din trecut există pentru că gusturile cuplurilor s-au schimbat în decursul anilor, iar aspectele sunt următoarele:

 • Stilul și designul – cuplurile din trecut se bucurau de inele logodna simple care aveau un singur diamant centrat. Erau inele tradiționale și clasice care transmiteau eleganță. Acum însă, ai o diversitate mare din care poți alege.

De la inelele cu diamante neconvenționale, la inele minimaliste. Cuplurile din ziua de astăzi înclină spre inelele contemporane fiind o metodă de exprimare a personalității lor.

 • Materialele folosite – în trecut exista doar aurul galben care se folosea pentru confecționarea inelelor. Însă, în zilele noastre există o varietate de metale care se pot folosi, ca de exemplu, aurul roz, aurul alb, paladiu, platina, tungstenul sau titanul.

Astfel, cuplul își alege materialul care îi reprezintă pentru a realiza inelul care să se potrivească stilului pe care îl au.

 • Pietrele prețioase – diamantele erau considerate pietre prețioase în trecut. Iar, acum se folosesc pietre prețioase, precum, rubine, safire sau smaralde pentru a face inelul cât mai autentic și unic pentru cuplu.
 • Personalizarea inelului – în trecut nu era posibil să faci personalizări la inele sau era extrem de costisitor, astăzi, în schimb, este la ordinea zilei să faci inele personalizate. În acest fel, cuplul își gravează o dată specială sau inițialele lor pentru a le face semnificative și originale.

Beneficiile pe care le aduc inelele din prezent

 • Exprimarea – cuplurile își exprimă gusturile și își aleg dintr-o gamă vastă de inele cel mai potrivit pentru stilul lor. Astfel, inelul este perfect și unic pentru cuplu.
 • Autenticitatea și versatilitatea inelului – autenticitatea se definește prin designul inelului, prin forma diamantului și materialul folosit. În acest fel, inelele sunt versatile pentru ca fiecare cuplu să fie unic în forma lui.
 • Rezistența și calitatea inelului – există o diversitate de materiale care se folosesc pentru realizarea unor inele logodna. Unele dintre cele mai folosite sunt paladiu și platina, care sunt cele mai calitative și rezistente pe parcursul timpului.

Astfel, diversitatea inelelor de logodnă este una uriașă. Fiecare cuplu putând să se exprime printr-un inel și design-ul lui.

Recomandarea editorilor: