sâm. apr. 13th, 2024

Dispozitivul termic ales pentru incalzirea locuintei este influentat de mai multi factori ce tin de caminul nostru. Asadar, ca sa iei decizia corecta, ar trebui sa te uiti la cateva aspecte. Printre aceste aspecte se afla tipul de locuinta, suprafata, dar si tipul de combustibil de care ai avea nevoie sau pe care vrei sa-l folosesti, ca sa-ti incalzesti casa.

Pe toate cele 3 le vom discuta in articolul urmator, sperand ca te vor ajuta sa alegi produsul termic ideal pentru locuinta ta. 

1. Suprafata de incalzit

Unul dintre primele criterii care te vor ajuta sa te decizi este suprafata pe care ai nevoie sa o incalzesti. Daca stai la casa si ai nevoie de un dispozitiv care sa-ti incalzeasca intreaga locuinta, un semineu electric s-ar putea sa nu fie o alegere prea inspirata. Asadar, cel mai bine ar fi sa iei in considerare montarea unei surse de caldura pe lemne – fie el un semineu sau o soba pe lemne..

Ambele ating puteri calorice mari si-ti pot oferi confortul termic de care ai nevoie. Pe langa asta, o soba sau un semineu pe lemne te pot ajuta sa creezi o atmosfera primitoare, in care tu si familia ta sa va simtiti cat mai confortabil.

2. Tipul de locuinta

Un al doilea criteriu care te va ajuta sa elimini una dintre variantele de seminee pe care le ai la dispozitie este tipul de locuinta. In cazul in care stai la bloc, montarea unei surse de caldura pe lemne nu prea este posibila, avand in vedere ca ea necesita racordarea la un cos de fum. Asadar, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un semineu decorativ.

Semineul decorativ poate fi utilizat cu sau fara caldura, in functie de anotimp. In plus, acesta se regleaza usor, cu ajutorul unei telecomenzi si-ti ofera o imagine aproape similara cu cea a unui foc real. Deci, vei beneficia si de caldura si de o ambianta placuta.

3. Tipul de combustibil

Iti mai poti alege sursa de caldura si in functie de tipul de combustibil de care dispui sau pe care vrei sa-l foloseti. In timp ce o soba sau un semineu clasic pot functiona pe lemne sau peleti, semineul decorativ are nevoie de curent electric.

O soba pe lemne este ideala pentru o casa de vacanta sau o pensiune, deoarece aceasta va incalzi spatiul rapid, pe cand un semineu pe lemne este o alegere ideala pentru orice casa, fie ea in oras sau intr-o zona mai retrasa. Cel mai important lucru este sa te asiguri ca ai de unde sa-ti procuri lemn de calitate, ca sa nu risti sa deteriorezi semineul. 

Dispozitivele termice pe lemne au devenit unele dintre cele mai populare alegeri pentru cei care vor sa-si asigure confortul termic in lunile friguroase. Printre avantajele lor se enumera folosirea combustibilului natural, retinerea caldurii pentru mai mult timp, dar si crearea unei ambiante placute. Totusi, daca locuiesti la bloc, un semineu decorativ este alegerea ideala, datorita confortului la utilizare si a modului de functionare.