Idei de investiții sigure și profitabile

Idei de investiții sigure și profitabile

Ideea de investiție trece prin mintea multor oameni automat însoțită de adjectivul „riscantă”. Nu toate investițiile implică același risc. Dacă suntețila început de drum în ceea ce privește investiția de capital este normal să nu vă aventurați în cele mai riscante provocări. Ce opțiuni de investiții sigure cu un grad redus de risc există? Iată câteva idei practice la îndemâna oricui:

Împrumuturi garantate

Aceste împrumuturi sunt cunoscute și sub denumirea de „împrumuturi peer to peer”, adică împrumuturi de la om la om.

Când auziți de împrumuturi probabil vă gândiți la datorii, dar v-a trecut vreodată prin minte ideea de a investi în credite și de a fi de cealaltă parte a baricadei? În loc să fiți debitorul puteți fi cel care oferă împrumutul și la final vă recuperați banii plus dobânda aferentă. Dar cum se poate face asta?

Există anumite platforme în cadrul căreia se desfășoară toată activitatea legată de împrumut. Practic, platforma are rolul unui mediator între dvs. și debitor. Acest site va identifica grupul de persoane care sunt în căutarea unor anumite sume de bani. Dvs. decideți cui împrumutați, alegerea este mereu la dvs.

Împrumutul nu se face direct între dvs și client, prin platformă, ci mai există un intermediar care este compania de credit la care clientul final aplică. Practic banii pe care dvs. îi investiți nu sunt direcționați către persoane fizice, ci către instituții financiare care oferă credite persoanelor. Deci, dvs. împrumutați companiilor de credit care la rândul său oferă împrumutul clientului final.

Acest tip de investiție are un randament anual de profit de 10-11%, ceea ce este cu mult mai mult decât dobânda pe care ați primi-o dacă ați ține banii într-un cont de economii. Siguranța investiției este mare deoarece compania de credit oferă banii înapoi în cazul în care debitorul nu reușește să returneze împrumutul. Așadar banii dvs. sunt garantați de către compania de credit și dvs. sunteți sigur că îi recuperați indiferent de situație. Astfel, singurul risc este legat de posibilitatea de a nu face profit, însă nu se pune la îndoială recuperarea investiției.

Aflați exact care este platforma de investiții și cum să o folosiți pentru a investi în împrumuturi garantate și alte idei de investiții sigure și profitabile citind articolul complet pe blogul Rechin Financiar: https://rechinfinanciar.ro/investitii-rechin-financiar/.