Gala Trofeelor Alexandrion și-a ales câștigătorii

Cea de-a patra ediție a Galei Trofeelor Alexandrion și-a desemnat câștigătorii.

În prezența a aproape 300 de invitați, au fost premiați cei mai buni sportivi români ai anului trecut.

Ceremonia de premiere a avut loc la hotelul Radison Blu.

Distincțiile și recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2018 și reprezintă singurul demers de acest fel organizat și susținut în totalitate de o entitate privată.

Trofeele Alexandrion sunt menite sa răsplătească rezultatele excelente în sport, dar și să ajute sportivii să atragă atenția asupra nevoilor uriașe din acest domeniu, care necesită o implicare constantă și mai activă a statului, dar și a mediului privat.

Câștigătorii celei de-a patra gale a Trofeelor Alexandrion sunt:

1. Simona Halep (tenis: numărul 1 mondial, a câștigat Roland Garros). Simona Halep este cu echipa de Fed Cup a României în Cehia, iar premiul a fost oferit de Vasile Stângă.

2. Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc (canotaj: campioane mondiale dublu vâsle). Premiul a fost oferit de Stelios Savva, CEO Alexandrion Group.

3. Ana Maria Popescu (scrimă: vicecampioană mondială). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh, președinte Alexandrion Group.

4. Nicolae Onică (haltere: bronz CM, campion european). Premiul a fost oferit de Marius Urzică.

5. Loredana Toma (haltere: vicecampioană mondială, campioană europeană). Premiul a fost oferit de Alina Dumitru.

6. Mirel Rădoi (calificare România U21). Premiul a fost oferit de Valentin Popescu, CEO Alexandrion Sport Management.

7. Ianis Hagi (Viitorul- cel mai bun tânăr fotbalist român din Liga I). Premiul a fost oferit de Gabi Balint.

8. Robert Glință (natație- medalie argint Campionatul European). Premiul a fost oferit de Loredana Dinu.

9. Ovidiu Ionescu (tenis de masă- medalie argint Campionatul European). Premiul a fost oferit de Narcisa Lecușanu.

10. Mihai Mihuț (lupte- medalie de aur Campionatul European). Premiul a fost oferit de Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Pentru a doua oară în istoria Trofeelor Alexandrion, în 2019, Fundația Alexandrion a oferit și premii dedicate tinerelor speranțe ale sportului romanesc. Secțiunea Speranțe a fost prezentată de premianta de anul trecut, Elena Chiriac, multipla campioană națională la taekwondo WTF.

Trofeele Alexandrion Speranță au fost acordate următorilor:
1. Claudiu Bortuneanu( cel mai bun tânăr fotbalist român din Liga a 2-a). Premiul a fost oferit de Florin Prunea.

2. Muscalu Nicoleta Angelica și Pavel Antonia Mihaela (sărituri în apă- medalia de bronz la platformă-sincron, în cadrul Campionatelor Mondiale). Premiul a fost oferit de Elisabeta Lipa.

3. Arian Notretu (sportiv paralimpic – natație). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh, președinte Fundația Alexandrion.

Premii speciale au câștigat:
Marius Iovi (Invictus) – militar rănit in Irak.

Mircea Lucescu (Trofeu de excelență în sport pentru întreaga carieră). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh (președinte Alexandrion Group).

Trofeele Alexandrion sunt acordate anual de către Fundația Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate. În alegerea câștigătorilor se ține cont de reușitele naționale și internaționale ale sportivilor.

Implicarea Fundației Alexandrion în susținerea sportului nu se limitează numai la astfel de distincții. Boxul, golful, poloul sau ciclismul sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundatia Alexandrion le sprijină. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate și beneficiază de susținerea Fundației.

La edițiile anterioare, au fost oferite deja 34 de trofee. Printre câștigătorii acestora sunt: Marian Drăgulescu (gimnastică), Elizabeta Samara și Daniela Dodean (tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo), echipa de canotaj 8+1 a României care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2016, Alexandru Bologa (judo), componentele echipei feminine de spadă din 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu și Loredana Dinu, Oana Manea (handbal), perechea Horia Tecău/Florin Mergea (tenis) – vicecampioni JO, Cătălina Ponor (gimnastică), Albert Saritov (lupte), Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj campioană mondială), Loredana Toma (haltere – 3 medalii de aur la Mondiale), Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte), Echipa feminină de canotaj 8+1 a României, formată din: Laura Oprea, Mădălina Bereș, Adelina Maria Bogus, Mihaela Petrila, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrinceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu (campioană mondială și europeană) sau echipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană).

Detalii despre toate edițiile Trofeelor Alexandrion găsiți pe www.fundatia-alexandrion.ro/trofeele-alexandrion/.

Trofeele Alexandrion reprezintă un demers în premieră în România, ce face parte din strategia Fundației de a sprijini excelența și performanța sportivă. În paralel, Fundația este unul dintre cei mai activi susținători ai culturii române, premiind, anual, personalități culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele doua gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu și Gala Premiilor Matei Brancoveanu.