vin. iun. 21st, 2024

Intr-o lume aglomerata si in continua schimbare, locuintele, spatiile comerciale si cele industriale sunt susceptibile la invazia daunatorilor. Prezenta rozatoarelor, precum soarecii si sobolanii, poate deveni un adevarat cosmar, punand in pericol siguranta, sanatatea si bunastarea oamenilor. De aceea, deratizarea devine esentiala pentru a crea un mediu curat, sanatos si sigur.

Deratizarea reprezinta procesul de eliminare a rozatoarelor, in special a soarecilor si sobolanilor, dintr-un anumit spatiu. Aceasta implica utilizarea unor metode si tehnici specializate pentru a controla si reduce populatia de rozatoare, precum si pentru a preveni reaparitia lor in viitor. Deratizarea poate fi realizata in diverse medii, inclusiv in locuinte, cladiri comerciale, unitati industriale, ferme si alte tipuri de proprietati.

Importanta deratizarii consta in urmatoarele motive:

 • Protectia sanatatii umane: Rozatoarele sunt purtatoare de diverse boli si agenti patogeni, cum ar fi bacterii, virusuri si paraziti. Acesti daunatori pot transmite oamenilor boli grave prin intermediul urinei, fecalelor sau contactului direct. Exemple de boli transmise de rozatoare includ leptospiroza, hantavirusul, salmoneloza si multe altele. Prin eliminarea rozatoarelor, se reduce riscul raspandirii acestor boli si se asigura un mediu sanatos pentru locuitori.
 • Protectia mediului: Rozatoarele pot avea un impact negativ asupra mediului inconjurator. Ele pot distruge culturile agricole, pot contamina apa si pot afecta biodiversitatea in ecosistemele naturale. Prin reducerea populatiei de rozatoare, deratizarea contribuie la protejarea mediului si la mentinerea unui echilibru ecologic sanatos.
 • Prevenirea deteriorarilor structurale: Rozatoarele sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a roade si a-si construi cuiburi in diverse materiale, precum lemn, plastic sau tevi. Aceste actiuni pot duce la deteriorarea structurilor cladirilor si a sistemelor de instalatii, provocand daune costisitoare si necesitand reparatii sau inlocuiri oneroase. Prin eliminarea rozatoarelor, se protejeaza integritatea structurilor si se previn astfel deteriorarile ulterioare.
 • Asigurarea sigurantei alimentare: Rozatoarele pot contamina alimentele prin intermediul urinei, fecalelor si a firelor de par, punand in pericol siguranta si calitatea acestora. Aceasta poate duce la imbolnaviri si probleme de sanatate in randul consumatorilor. Deratizarea eficienta contribuie la mentinerea unui mediu sigur pentru productia si depozitarea alimentelor, protejand astfel consumatorii de riscurile asociate contaminarii.

Metode si tehnici de deratizare

Deratizarea eficienta implica utilizarea unor metode si tehnici specifice, adaptate nevoilor si caracteristicilor fiecarui spatiu. Acestea pot include:

 • Utilizarea capcanelor: Capcanele reprezinta una dintre cele mai comune metode de deratizare. Acestea pot fi mecanice sau chimice si au rolul de a prinde sau ucide rozatoarele. Capcanele mecanice pot fi cu arc sau adezive, iar cele chimice pot contine o substanta otravitoare pentru rozatoare.
 • Utilizarea rodenticidelor: Rodenticidele sunt substante chimice utilizate pentru a ucide rozatoarele. Acestea pot fi administrate sub forma de granule, pulberi sau blocuri si sunt concepute pentru a fi atractive pentru rozatoare. Este important ca utilizarea rodenticidelor sa fie efectuata in conformitate cu regulile si normele de siguranta pentru a preveni expunerea accidentala a altor animale sau oameni.
 • Sigilarea si blocarea accesului: O alta metoda eficienta de deratizare consta in identificarea si sigilarea punctelor de acces ale rozatoarelor in spatiul respectiv. Aceasta poate implica blocarea fisurilor si a golurilor in perete, in podea sau in alte zone de intrare a rozatoarelor.
 • Igienizarea adecvata: Mentinerea unui mediu curat si igienic este un factor crucial pentru prevenirea si controlul populatiei de rozatoare. Curatarea frecventa a spatiilor, depozitarea adecvata a alimentelor si eliminarea gunoiului pot reduce atractivitatea mediului pentru rozatoare si pot preveni infestarea.

Beneficiile deratizarii profesionale

Deratizarea profesionala aduce o serie de avantaje si beneficii, printre care:

 • Experienta si cunostintele specializate: Companiile profesionale de deratizare dispun de personal calificat si specializat in combaterea rozatoarelor. Acesti profesionisti au cunostinte avansate despre biologia, comportamentul si habitatul rozatoarelor, precum si despre cele mai eficiente metode si tehnici de eliminare.
 • Utilizarea echipamentelor si substantelor potrivite: Deratizarea profesionala implica utilizarea echipamentelor si substantelor adecvate si autorizate, care sunt mai eficiente in controlul rozatoarelor si mai sigure pentru mediu si pentru sanatatea oamenilor.
 • Planuri personalizate si monitorizare: Companiile profesionale de deratizare dezvolta planuri personalizate de actiune, adaptate nevoilor si caracteristicilor fiecarui spatiu. Aceste planuri includ adesea monitorizarea constanta a rezultatelor si revizuirea strategiilor pentru a asigura eficienta pe termen lung.
 • Servicii de urgenta si interventie prompta: Uneori, infestarile de rozatoare pot fi urgente si necesita interventie rapida. Companiile profesionale de deratizare pot oferi servicii de urgenta si sunt disponibile pentru a rezolva problemele in cel mai scurt timp posibil.

Tarifele deratizarii exterioare pentru persoane fizice:

Deratizare in curti si gradini:

Suprafata pana la 500 mp: 250 lei/etapa

Suprafata intre 501 mp si 750 mp: 350 lei/etapa

Suprafata intre 751 mp si 1.000 mp: 450 lei/etapa

Deratizare in terase:

Tariful serviciului de deratizare depinde de dimensiunea terasei si de gradul de infestare.

Ce include serviciul de deratizare exterioara:

 • Amplasarea de statii de intoxicare: Se vor amplasa statii de intoxicare din material PVC, echipate cu un sistem de securitate pentru a controla accesul accidental sau intentionat la substanta raticida.
 • Amplasarea statiilor de intoxicare perimetrale: Se vor amplasa statii de intoxicare in doua zone, creand o bariera de control eficienta impotriva rozatoarelor. Distanta dintre statii este de aproximativ 8 metri pentru sobolani si de aproximativ 5 metri pentru soareci. Aceasta bariera exterioara protejeaza proprietatea si zonele cu risc ridicat, cum ar fi zona pubelelor sau zonele de depozitare.
 • Amplasarea unei a doua bariere in jurul cladirilor dorite: Se va forma o a doua bariera in jurul cladirilor, respectand aceeasi distanta intre statii, dar cu accent mai mare in zonele de risc crescut. Statiile nu vor fi amplasate la mai putin de 2 metri de caile de acces catre interiorul cladirilor.
 • Utilizarea produselor de inalta calitate: Se vor utiliza diferite tipuri de momeala proaspata sau cuburi parafinate si diferite substante active, cum ar fi Brodifacoum, Bromadiolone, Difenacoum sau Colecalciferol, pentru a asigura atractivitatea maxima a statiilor.
 • Costul unei statii de intoxicare: Tariful unei statii de intoxicare, inclusiv manopera si planul integrat de combatere a rozatoarelor, elemente de ancorare si materiale de avertizare pentru substantele otravitoare, este de 25 lei (TVA inclus).

Costul activarii/reactivarii unei statii de intoxicare: Tariful pentru activarea/reactivarea unei statii de intoxicare este de 25 de lei/bucata, iar acest cost include substanta raticida, igienizarea statiei si monitorizarea in cadrul planului de combatere a rozatoarelor.

Este important de mentionat ca tarifele pot varia in functie de dimensiunea proprietatii si de gradul de infestare. Pentru o evaluare precisa si pentru a primi un pret personalizat, este recomandat sa contactati o companie specializata in deratizare pentru a semna un contract DDD.

Deratizarea este esentiala pentru a proteja sanatatea si siguranta oamenilor, pentru a preveni deteriorarea structurilor si pentru a proteja mediul inconjurator. Aceasta ofera numeroase beneficii, precum reducerea riscului de imbolnavire, protejarea sigurantei alimentare, prevenirea deteriorarilor structurale si contributia la protejarea mediului inconjurator. Cu toate acestea, este important sa se opteze pentru servicii profesionale de deratizare, care asigura utilizarea corecta a metodelor si a substantelor, ofera planuri personalizate si asigura rezultate durabile. Prin deratizarea adecvata, putem crea un mediu curat, sanatos si sigur, fara prezenta daunatorilor rozatoare.

Deratizarea reprezinta un proces esential pentru a asigura un mediu curat, sanatos si sigur, fara prezenta daunatorilor rozatoare. Eliminarea acestor rozatoare nu doar protejeaza sanatatea umana, ci si contribuie la protejarea mediului inconjurator si prevenirea deteriorarilor structurale costisitoare. Pentru a beneficia de rezultate eficiente si durabile in deratizare, este recomandat sa apelati la serviciile profesionale ale Companiei DDD®.

Compania DDD® dispune de personal calificat si specializat in combaterea rozatoarelor, oferind solutii personalizate si eficiente in functie de nevoile si caracteristicile fiecarui spatiu. Prin utilizarea echipamentelor si substantelor potrivite, respectarea normelor de siguranta si monitorizarea constanta a rezultatelor, Compania DDD® se asigura ca mediul in care activati va fi protejat impotriva invaziei rozatoarelor.

Contactati Compania DDD® pentru a obtine o evaluare precisa si un plan de deratizare adaptat necesitatilor dumneavoastra. Beneficiati de servicii profesionale, experienta si cunostinte specializate, asigurandu-va ca mediul in care traiti sau desfasurati activitati va fi lipsit de pericolele asociate rozatoarelor.

Asigurati-va un mediu sanatos si sigur cu ajutorul Companiei DDD® si bucurati-va de beneficiile unei deratizari profesionale de inalta calitate.