sâm. mai 18th, 2024
gradinita privatagradinita privata

Ești părinte, te bucuri de primele zile de viață a celui mic și dintr-o dată intră pe porțile grădiniței private pe care ai ales-o. Totul a trecut atât de repede și te întrebi când a reușit să crească atât de mare și voinic. Începerea grădiniței este o etapă importantă din viața oricărui copilaș, iar părinții trebuie să aleagă cu atenție instituția pe mână cărora vor lăsa primii ani de educație a celui mic. Deși grădinițele de stat sunt o opțiune, s-ar putea să fii mai interesat de ce poate o gradinita privata să-i ofere copilului tău.

Ce costuri implică o gradinita privata?

În comparație cu cele de stat, care sunt gratuite pentru copii, grădinițele private impun prețuri destul de piperate și tarifele pot varia în funcție de mai mulți factori, precum:

  • învățătorii;
  • facilitățile;
  • programul, etc.

Este foarte important să te asiguri că-ți poți permite să achiți aceste costuri pentru ca cel mic să aibă parte doar de ce este mai bun, începând chiar din grădiniță. Cu toate acestea, există câteva ajutoare de care poți beneficia pentru a-ți întreține copilul în continuare la gradinita privata.

Trebuie doar să discuți în detaliu cu directorul instituției și să ceri ofertele de peste tot pentru a compara care variantă este mai potrivită pentru mica ta minune.

Programa și metodologiile aplicate

Grădinițele private pot fi adevărate oaze de cunoștințe din care cei mic se pot hrăni pentru a se dezvolta, mai ales că la această vârstă sunt precum un burete și asimilează tot ce văd în jurul lor.

Unele grădinițe private pot oferi o educație diferită față de ceea ce oferă statul. Cele mai cunoscute astfel de instituții sunt cele ce se bazează pe curicula din străinătate, în special pe cea a Regatului Unit Al Marii Britanii.

Astfel, este foarte important să iei în considerare dacă stilul de învățare al celui mic se potrivește cu grădinița pe care o alegi. Nevoile sale trebuie să fie mai presus decât orice.

Mărimea clasei și atenția profesorilor

Mărimea clasei se referă la numărul de elevi ce fac parte dintr-o grupă. În cazul grădinițelor de stat, acesta este destul de mare, iar învățătoarea nu va avea timpul necesar pentru a se ocupa cu atenție de fiecare în parte.

În altă ordine de idei, gradinita privata îți oferă posibilitatea a-ți înscrie copilul într-o grupă de maxim 10-15 elevi, în care învățătoarea se va putea ocupa cu atenție și de micuțul tău. Este foarte important ca atenția individuală să fie distribuită uniform la fiecare elev în parte.

Activități extracurriculare

Părinții aleg cel mai des grădinițele de stat pentru activitățile extracurriculare prin care cei mici au posibilitatea de a se dezvolta în cel mai armonios mod cu putință. Astfel, toate acestea se transformă în oportunități valoroase pentru dezvoltarea abilităților sociale și fizice ale celor mici.

În timp ce unele grădinițe de stat pot oferi și astfel de activități, s-ar putea să fie mai puțin accesibile în comparație cu cele oferite direct de către grădinițele de stat.

Comunitatea și atmosfera într-o gradinita privata

Nu în ultimul rând, comunitatea și atmosfera fac parte din cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi instituția privată potrivită pentru micuțul tău. Locul trebuie să fie unul potrivit, care să asigure o creștere adecvată, indiferent dacă este o gradinita privata sau de stat.

În plus, asigură-te că profesorii nu prezintă ceva antecedente. Verifică reputația instituției și pune toate întrebările pe care le ai pentru a afla răspunsurile potrivite, înainte de a-ți înscrie copilul.

Astfel, fiecare aspecte trebuie luat în considerare. Grădinițele private au devenit o alegere din ce în ce mai populară în rândul tinerilor, datorită beneficiilor în dezvoltarea celor mici.