sâm. apr. 13th, 2024
Caracteristicile deosebite ale printului digital polikrom UV sunt cernelurile UV speciale si sursa de lumina UV care intareste cerneala

Reactia chimica cauzata de lumina UV intensa este ceea ce distinge aceasta imprimare cu jet de cerneala de celelalte. Capul de imprimare are o sursa de lumina UV la fiecare capat. Sursa de lumina urmareste cerneala pe masura ce este pulverizata din jet, intarind instantaneu cerneala si determinand aderarea acesteia la substrat. Imaginea este construita prin mai multe treceri de cerneala care se suprapun.

Fiecare strat va fi expus individual, pe masura ce este intins. Cand expuneti aceste cerneluri UV speciale la sursa de lumina, se obtine o suprafata tare si durabila instantaneu. Atingerea calitatii “instantanee” este ceea ce deschide posibilitatile de imprimare pe aproape orice substrat plat. Cand adaugati optiunea de cerneala alba la sistemul de imprimare directa UV, aceasta permite imaginii finale sa treaca de la aspect transparent la aspect opac.

Acest proces, cunoscut sub numele de print digital direct UV, se numește astfel pentru ca imprimarea finala ajunge direct pe substratul receptor. Cerneala devine atat de intarita, incat nu este nevoie de protectie la suprafata. Nu este nevoie de protectie din sticla, plex sau laminare.

Avantajele imprimarii directe UV:

  1. Claritatea punctelor si saturatia culorii sunt imbunatatite deoarece exista putine sanse ca punctele de cerneala sa se raspandeasca. Nu exista absorbtia cernelii in substrat. Dimpotriva, cernelurile se afla in cea mai mare parte intarite pe suprafata exterioara a substratului.
  2. Interactiunea chimica cu substratul este redusa din cauza proprietatilor de uscare rapida si absorbtie redusa. Acest fapt ofera oportunitati pentru o varietate de substraturi diferite ce pot fi folosite. Mai multe optiuni inseamna oportunitati mai mari pentru solutii creative, cum ar fi hartia de papirus. De asemenea, exista mai multe oportunitati de utilizare a diverselor materiale reciclate.
  3. Cernelurile speciale cu UV elibereaza zero compusi organici volatili, facand acest proces mai ecologic si mai sigur pentru mediul nostru.
  4. Suprafata rezistenta la zgariere face mult mai usoara manevrarea, transportul si instalarea produsului final. Un produs final mai rezistent aduce cu sine economii in timp.
  5. Viteze de productie mai rapide din cauza procesului instant de uscare si intarire. Timpul de setare ramane acelasi indiferent de procesul de imprimare.
  6. Cost redus deoarece nu sunt necesare materiale suplimentare si angajati pentru montarea pe un al doilea substrat. Suprafata nu trebuie protejata prin laminare suprapusa si nici nu trebuie plasata sub sticla.
  7. Imprimarile UV pot fi realizate cu niveluri ridicate de luciu sau finisaje mate, in functie de aspectul necesar pentru proiectul final.
  8. Montarea poate fi realizata mai usor deoarece acum aveti optiunea de a alege substraturi alternative cu greutate mica.

Pe scurt, puteti imprima pe materiale fara strat protector si substraturi non-poroase. Aceasta flexibilitate ofera o multime de optiuni, cum ar fi plasticul, sticla, metalul, lemnul, ceramica, Formica, hartia metalica si multe altele. Echipa Tropeum va sta la dispozitie cu toate detaliile necesare.

Sursa: http://www.exclusivnews.ro/