Deschiderea anului universitar MAIORESCIAN 2019-2020

A început un nou an Academic Maiorescian!Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 a avut loc în Aula Magna a Universității Titu Maiorescu.

Aula a fost plină de la început până la sfârșit.

Universitatea Titu Maiorescu a fost înființată acum 29 de ani și a parcurs un drum ascendent ca parte componentă a sistemului românesc de învăţământ superior, reprezentând una dintre instituţiile de învăţământ superior românesc de prestigiu, formând generaţii de studenţi, asigurându-le o carieră profesională în domeniile: drept, ştiinţe economice, psihologie, medicină, medicină dentară, informatică şi, mai nou, ştiinţe politice, comunicare şi relaţii internaţionale și farmacie.

Universitatea Titu Maiorescu este acreditată de A.R.A.C.I.S. cu calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT, cel mai înalt calificativ care poate fi acordat unei universități!

La începutul Festivității s-a intonat Imnul Național:

Iată alocuțiunea Domnului Președinte, Prof. Univ. Dr. Iosif Urs, în cadrul deschiderii anului universitar maiorescian 2019-2020:

Iată alocuțiunea Doamnei Rector, Prof. Univ. Dr. Smaranda Angheni, în cadrul deschiderii anului universitar maiorescian 2019-2020:

Universitatea Titu Maiorescu este unica universitate privată din țară care deține triada Medicină, Medicină Dentară și Farmacie! În cazul Facultăților de Medicină și Medicină Dentară Universitatea Titu Maiorescu este acreditată pentru toate cele 3 programe de studii: licență, masterat și doctorat. Mai mult decât atât, începând din anul 2018, Universitatea Titu Maiorescu a înființat și învățământul medical în limba engleză.

În cadrul acestei festivități au mai luat cuvântul și alte personalități academice maioresciene și actuali studenți, respectiv foști studenți:

Mulțumim conducerii universității Titu Maiorescu pentru oportunițățile acordate și pentru sprijinul pe care ni-l acordă în mod constant pe plan profesional!

Suntem mândri că facem parte din comunitatea maioresciană!

Universitatea Titu Maiorescu este universitatea în care credem!

Gaudeamus igitur!

Gaudeamus igitur
Juvenes dum sumus.
Gaudeamus igitur
Juvenes dum sumus.
Post jucundam juventutem
Post molestam senectutem
Nos habebit humus.
Nos habebit humus.
Vita nostra brevis est.
Brevi finietur.
Vita nostra brevis est.
Brevi finietur.
Venit mors velociter.
Rapit nos atrociter.
Nemini parcetur.
Nemini parcetur.
Vivant omnes virgines.
Faciles, formosae.
Vivant omnes virgines.
Faciles, formosae.
Vivant et mulieres.
Tenerae amabiles.
Bonae laboriosae.
Bonae laboriosae.
Vivat academia!
Vivant professores!
Vivat academia!
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet!
Vivant membra quaelibet!
Semper sint in flore.
Semper sint in flore.

Articol scris de Lector univ. Dr. Farmacist Primar Alice Piperea

Cu Alice poți intra în contact pe Facebook și poți lua legatura cu ea dacă ai nevoie de lecții de pregătire la chimie pentru BAC sau pentru admitere la facultate.

Dacă articolele ei ți se par interesante, te poți abona gratuit la website-ul ei și vei primi toate aceste articole, imediat după publicare, în căsuța de e-mail.