Demers către noul Executiv privind măsurile preventive legate de alcoolul contrafăcut

Demers către noul Executiv privind măsurile preventive legate de alcoolul contrafăcut

Clubul Media Business (CMB) a întreprins pe parcursul acestui an două demersuri către instituțiile abilitate pentru reducerea victimelor consumului dăunător de alcool. În plus, CMB a solicitat și ca statul să intervină activ în reglementarea producerii și comercializării băuturilor alcoolice.

Primul dintre acestea a avut loc în urma evenimentelor tragice petrecute la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. În corespondența înaintată atunci Ministerului Sănătații Publice și Ministerului de Finanțe, CMB a solicitat să intervină activ în reglementarea producerii și comercializării băuturilor alcoolice, dar și să se investească în programe destinate prevenii consumului dăunător.

Al doilea semnal de alarma tras de jurnaliștii Clubului Media Business a fost legat de comercializarea instalațiiilor pentru distilarea alcoolului. Atunci s-a încercat să se obțină din partea autorităților răspunsul la întrebarea: aceasta este o afacere legală sau o bombă cu ceas?

Tragediile ca cea de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, în urma căreia șase pacienți au murit, iar alți sapte au fost răniți de către un bărbat internat cu sevraj etilic, și din numeroase alte locuri din țară nu trebuie să se mai repete. De aceea CMB susține în continuare implicarea mai intensă a autorităților statului în luarea unor măsuri de control și prevenție în ceea ce privește consumul dăunător de alcool. În plus se dorește evidențierea importanței reglementărilor mai stricte în cazul comercializării instalațiilor pentru distilarea alcolului. Aceste două subiecte sunt, de fapt, câteva dintre problemele mai profunde ale societății românești.

Noului Executiv, care a fost învestit, la începutul acestei săptămâni, în plenul reunit al Parlamentulului, îi adresăm solicitarea pe care am făcut-o și celui dinaintea sa.

Astfel, se dorește ca votul deputaților și senatorilor care au validat lista celor 16 miniștrii, precum și programul de guvernare propus de aceștia, să aduca un plus si în acest domeniu.

Clubul Media Business revine cu aceste demersuri către membrii noului Executiv pentru rezolvarea acestor domenii insuficient reglementate și cu cerinta de a aplica măsurile preventive când vine vorba despre consumul de alcool contrafăcut.