De ce NU ar trebui să te sperie implantul dentar

De ce NU ar trebui să te sperie implantul dentar

Ni se întâmplă tuturor, la un anumit moment în viață, din diverse motive, să pierdem unul sau mai mulți dinți. Acest lucru este inevitabil, dar cu ajutorul medicinei moderne și a tehnicilor stomatologice extrem de avansate, există soluții sigure, eficiente și durabile pentru a înlocui dinții pierduți.

Implantul dentar reprezintă cea mai bună opțiune atunci când te confrunți cu problema pierderii dinților. Deși sună înspăimântător pentru mulți, tehnicile actuale de implantologie sunt, practic, singura opțiune la care trebuie să apelezi pentru a redobândi o dantură sănătoasă și, implicit, pentru a-ți continua viața într-un ritm normal.

Contrar părerii celor cărora le este frică de vizita la medicul stomatolog, modalitatea de înlocuire a dintelui pierdut nu este una care ar trebui sa te îngrozească.

Iată ce trebuie să știi atunci când mergi la dentist pentru a face un implant dentar:

Implantul dentar reprezintă reconstrucția dintelui abia pierdut cu ajutorul a trei segmente – unul intraosos, din titan pur (denumit implant), altul supraosos (denumit în termeni medicali ‘bont proteic’) și coroana. Refacerea danturii cu ajutorul implantului îți oferă multiple beneficii pentru sănătate. Ca să nu mai vorbim despre partea estetică – nimeni nu va observa că dintele înlocuit este unul artificial.
Chiar este nevoie de un implant dentar?

Dacă ai pierdut un dinte sau mai mulți, da, chiar este!

Lipsa dinților duce la deteriorarea graduală a osului și a gingiei, lucruri ce atrag după sine probleme grave de sănătate și schimbări estetice notabile (deformarea gurii, a feței și îmbătrânirea prematură).

În timpul procedurii de montare a implantului dentar medicii folosesc analgezice puternice, cu eficiență maximă, așa că nu vei simți niciun fel de durere în timpul actului operator. Intervenția este, de multe ori, mai simplă decât o extracție dentară. Și nu vei simți durere nici după ce trece efectul analgezicelor, ci doar o senzație normală de presiune. După intervenție, tratamentul medicamentos cu antibiotic și antiinflamatoare este menit să grăbească timpul de vindecare al locului unde s-a efectuat implantul. Procesul de vindecare, pentru ca reconstrucția corectă a zonei să fie completă, durează între trei și șase luni, în funcție de pacient.

Prețul pentru un implant dentar nu are de ce să te sperie nici el. Gândește-te că întregul proces este unul chirurgical și, odată efectuat, noul dinte își va menține funcționalitate pe o perioadă de peste 25-30 de ani și te va ajuta să-ți continui viața în mod normal și sănătos.

Important de știut este faptul că dintele artificial nu are nevoie de îngrijire specială, ci va fi curățat în același mod ca restul dinților naturali.

Un alt aspect pozitiv al apelării la un astfel de tratament este că asigură protejarea întregii danturi, nu a unui singur dinte.

Materialele din care este construit noul dinte sunt bio-compatibile cu organismul și nu va exista posibilitatea reacțiilor adverse din partea organismului sau varianta respingerii implantului.

Așa că, nu mai sta pe gânduri, ia-ți inima în dinți și fugi la dentist să-ți refaci dantura. Vei vedea că ai numai de câștigat în urma unui astfel de tratament.

sursa foto: shutterstock

Articolul De ce NU ar trebui să te sperie implantul dentar apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.