Ești pasionat de gătit/ă și vrei să-ți rotunjești veniturile într-un mod ingenios? O afacere de tip foodtruck este o idee numai bună, mai ales în sezonul estival, când se organizează foarte multe evenimente urbane. Este un business cu un potențial ridicat, care îți poate aduce multe profituri. Însă, trebuie să-ți planifici atent strategia, dacă vrei să înregistrezi rezultatele dorite. Domeniul HoReCa poate veni cu multe provocări, tocmai de aceea organizarea este un factor esențial pentru acumularea succesului.
Ce presupune mai exact investiția, dar și ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi autorulota de vanzare afli în rândurile de mai jos.
Acte necesare pentru a deschide un food truck
Înainte de a pregăti meniul și a te gândi la modelul ideal de autorulota, trebuie să obții mai întâi autorizațiile necesare. Tocmai pentru că face parte din sfera alimentației publice, business-ul poate fi deschis numai după obținerea:
- Autorizației DSV – Pentru a primi acordul de la DSP pentru derularea activității vei avea nevoie de contractele de neutralizare deșeuri, deratizare, colectare uleiuri arse, salubritate, medicina muncii. De asemeena, e necesar să faci dovada absolvirii cursurilor de igienă de către angajați și să prezinți diploma bucătarului.
- Autorizației DSP – Trebuie să faci o schiță a spațiului de lucru și să demonstrezi că fluxul operațional se poate face în condiții optime. În dosar ar trebui să se regăsească și copiile actelor aferente firmei pe care vor fi încasate profiturile.
- Autorizației ISU – Întocmește un plan de evacuare în caz de urgență, după efectuarea evaluării de risc. De asemenea, prezintă o copie a certificatului constatator eliberat de un electrician autorizat de ANRE și certificatele de garanție și conformitate ale extinctoarelor.
- Autorizației de la primărie – După ce ai eliberat toate autorizațiile, va trebui să le depui la primăria pe raza căreia îți vei derula activitatea. Timpul de așteptare poate ajunge la 30 de zile. Așa că, ar trebui să te pregătești dinainte, pentru a evita timpii de nefuncționare.
Cum alegi autorulota pentru food truck?
Ca în orice alt business, locația pentru efectuarea etapelor de lucru este foarte importantă. În cazul unui foodtruck, specificațiile și dotările autorulotei sunt esențiale. Iată, așadar, ce trebuie să ai în vedere pentru a face o investiție inteligentă:
- Gândește-te la numărul de echipamente necesare. Vei avea nevoie de spațiu suficient pentru a găti, a depozita ingredientele, a spăla vasele și a te deplasa confortabil.
- Gradul de manevrabilitate este un aspect care poate influența fluxul operațional. Chiar dacă ai gândit un meniu vast, e important ca autorulota să fie compactă, pentru a facilita călătoriile prin oraș.
- Ține cont de specificațiile motorului și ale transmisiei. Pentru un plus de eficiență, poți lua în considerare modelele cu transmisie automată. Stabilește puterea motorului în funcție de locațiile vizate.
- Stabilește un buget adecvat așteptărilor tale pe termen lung. Nu face rabat de la calitate, o investiție costisitoare se poate amortiza în timp. Însă, evaluează funcționalitatea și nivelul de performanță.
- Ia legătura cu un specialist în domeniul auto. Experții îți pot garanta consultanță personalizată și implicit o achiziție sigură. Totuși, alege cu atenție producătorul și citește înainte recenzii ale altor clienți.
Încă mai stai pe gânduri? Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de avantajele unei afaceri de tip food-truck!