vin. apr. 12th, 2024
HostingHosting

Viteza de încărcare a unui site este un factor extrem de important pentru utilizatori. Interacţiunea lor cu site-ul va exista doar dacă paginile web se încarcă imediat şi dacă ai o viteză de încărcare a fiecărei pagini şi a Home Page-ului foarte mare. Pachetul de hosting Romania poate influența în mod direct viteza de încărcare a website-ului tău!

Viteza de încărcare este uşor de înţeles, este timpul care trece de când ai dat click pe un link apărut în SERP şi până când s-a deschis, încărcat pagina accesată şi vezi toate informaţiile de pe pagină, nu contează ce tip de informaţii ai.

Google penalizează de ceva vreme site-urile care nu sunt optimizate şi au viteze de încărcare extrem de slabe, care nu se încarcă deloc. Şi utilizatorii penalizează site-urile şi pleacă imediat, nu mai revin pe website. Se pierd aşa oportunităţi de vânzare, de interacţiune, potenţiali clienţi, ROI-ul este tot mai mic, nu te mai bazezi pe un ranking bun în SERP.

Verificarea vitezei de încărcare şi importanţa unui hosting de calitate

Verificarea periodică a vitezei de încărcare a site-ului este foarte uşor de realizat. Ai multe instrumente online, de exemplu Google Page Speed, primeşti şi sugestii de remediere a erorilor ce nu permit paginilor să se încarce suficient de rapid.

Dacă vezi că viteza de încărcare este prea mică şi se pierde mult timp la accesarea paginii şi cu afişarea elementelor de pe pagina respectivă, de pe paginile site-ului poţi să te ocupi de optimizarea vitezei site-ului.

Optimizarea va depinde de platforma din spatele site-ului, de exemplu WordPress, dar şi de ce fel de site ai, ce elemente are pe fiecare pagină, în ce este făcut.

Poate cel mai important lucru pe care îl face ca să creşti viteza site-ului tău este să te asiguri că ai un hosting Romania de calitate. Alege servicii de web hosting din România pe care te poţi baza, care oferă pachete de servicii cu memorie suficientă şi procesor puternic, uptime garantat şi suport permanent, integrare cu cele mai performante platforme şi viteze de încărcare foarte mari pentru site, stocare rapidă.

Un upgrade al planului de găzduire web sau al pachetului ales la început este de preferat. Preferă pachetele premium şi serviciile de calitate mai scumpe dacă vrei să ai şi performanţe de top pentru site-ul tău.

Nu ai ce face cu pachete de găzduire ieftine gândite pentru mii de vizitatori lunar şi puţini vizitatori simultan pe site, pentru site-uri simple, fără scripturi care rulează în paralel şi au de fiecare dată o mulţime de informaţii şi imagini care trebuie să se încarce instant.

De ce să alegi hosting România pentru optimizarea vitezei de încărcare a site-ului tău

Se vor folosi şi provideri DNS (Domain Name System) mai rapizi dacă vrei să ai şi viteze de încărcare mai mari. Un server dedicat va rezolva uşor problema vitezelor de încărcare prea mici. Poţi să îl ceri celor care îţi oferă serviciile de web hosting. Nu ai nevoie de servere partajate, ai nevoie de servere rapide şi puternice doar pentru site-ul tău. Plus că gestionarea traficului dedicat este mult mai simplă, răspunsurile la solicitările din partea clienţilor vor fi mai rapide, se poate găzdui orice fel de tip de trafic.Un hosting Romania de calitate te va ajuta să optimizezi viteza de încărcare a site-ului prin intervenţia directă asupra serverelor, asupra site-ului tău, platformelor CRM. Se elimină de pe site tot ce nu ajută la nimic, se optimizează bazele de date lunar sau la două luni, se optimizează toate imaginile, se instalează şi plugin-uri excelente de cache, se foloseşte un CDN (Content Delivery Network), codurile javascript vor fi încărcate doar în subsolul paginilor, arhivarea site-ului va fi asigurată via compresia Gzip. Firmele de hosting româneşti vor alege mereu tipul de server potrivit pentru fiecare afacere în parte.