vin. apr. 12th, 2024
Alege verighetele de aur perfecte pentru nunta taAlege verighetele de aur perfecte pentru nunta ta

Alegerea unor verighete aur este un pas important pentru tine și partenerul tău. Trebuie să te gândești la un design, la culoare, formă, mărime, să te încadrezi la bugetul pe care îl ai, și să reflecte și personalitatea voastră.

Vrei să ai și tu verighete frumoase ca și prietenii tăi care s-au căsătorit recent și ei le-au găsit într-o clipită într-un magazin de lux. Nu este așa de ușor procesul alegerii verighetelor. Implică multă căutare, după măsurări și vorbit despre designul verighetelor.

Nu te grăbi în alegerea lor. Caută pe internet, în magazine fizice, mai întreabă niște prieteni de unde și-au luat ei verighetele și discută cu partenerul tău despre cum vreți să arate verighetele și din ce să fie realizate.

Ce semnificație au aceste verighete aur

Verigheta provine din Egipt, aceasta fiind confecționată din anumite vegetale. După ceva timp s-a trecut la realizarea lor din fier, iar doar în 860 au apărut aceste verighete aur. La Romani, verighetele erau puse de către preot pe mâna dreaptă, ceea ce simboliza logodna și după pe mâna stângă pentru cununia religioasă.

Alegerea degetului inelar pentru purtarea verighetei încă este dezbătută. Unii spun, deoarece, degetul inelar la mâna stângă duce la inimă, iar de la al patrulea deget de la mâna stângă pornește vena dragostei.

Alții spun că este al patrulea deget de la mâna stângă simbolizează soarele. Iubirea mirilor este adevărată și vegheată de lumina soarelui.

Cuvântul verighetă este un diminutiv al cuvântului veriga, care simbolizează legătura și iubirea dintre cei doi parteneri. Verighetele în ziua de astăzi sunt mult mai groase, față de cum erau cu câțiva ani în urmă.

În trecut, pe verighetele femeilor erau gravate cheie, un semn al puteri și care deschide ușa partenerului ei, acum sunt gravate numele lor, data nunții și alte lucruri semnificative pentru miri.

Ce criterii trebuie să urmărești înainte de a alege verighetele

Pentru a putea știi înspre ce îți îndrepți atenția trebuie să fixezi un buget potrivit încât să-ți satisfaci și plăcerile. Așa reușești să-ți canalizezi atenția asupra verighetelor la bugetul respectiv și căutarea este mai ușoară.

Designul. Designul poate să fie unul complex, modern, clasic, simplu sau personalizat. Totul depinde de preferințele tale și ale partenerului tău. Există o gamă imensă de design-uri pentru verighete aur, așa că ai de unde să alegi.

Forma verighetelor este iarăși importantă. Există diferite tipuri de forme: cu bandă plată la interior și bombată la exterior, semi-bombată, etc. Forma verighetelor se alege și în funcție de grosimea degetelor cuplului.

Pentru verighetele din aur se alege și caratul care este disponibil în mai multe carate. De exemplu, cel mai comun carat cumpărat pentru verighete aur este de 14K sau de 18k și bineînțeles, că cel de 18K este mai scump. Este și de 24K care este moale și pur.

Pentru gravarea verighetelor ar fi bine să alegeți un design care poate să fie gravat. Multe cupluri își gravează inițialele, numele sau chiar ziua nunții lor, chiar și alte lucruri care au o semnificație pentru aceștia.

Achiziționarea verighetelor este de preferat să o faci de la un bijutier cunoscut, apreciat, cu o reputație solidă și de încredere pentru a știi că beneficiezi de un produs bun.

Alegerea verighetei nu este ușoară deloc. Trebuie să te consulți cu partenerul tău în legătură cu designul și orice altă personalizare care vrei să o faci verighetelor pentru ca amândoi să fiți fericiți cu rezultatul final.

Un sfat de urmat, ar fi să începi căutarea din timp pentru a nu te stresa și de a face orice personalizare dorești fără să te stresezi că verighetele nu ajung la timp pentru data nunții.