Cum să alegi cele mai bune scoli private Bucuresti pentru copilul tău

Școlile private au început să fie mult mai cunoscute și apreciate în România de părinții care vor ca educația copiilor lor să fie mult mai bună, decât într-o școală de stat. De altfel, școlile private sunt răspândite prin orașele din România. Costurile acestor scoli private Bucuresti nu sunt accesibile pentru oricine. Acestea au niște sume exorbitante, dar și rezultate pe măsură. Iar părinții sunt mulțumiți de treaba pe care școlile private o fac.
De ce beneficiază copilul tău ca elev în scoli private Bucuresti
Facilitățile de care copilul tău beneficiază sunt următoarele:
- Oportunitățile educaționale calitative – curriculum-ul este mult mai personalizat, mai pe înțelesul copiilor și mult mai avansat, decât curriculum-ul unei școli de stat. Asta ajută la dezvoltarea copiilor în domeniul academic.
- Dimensiunea claselor – clasele sunt mai mici. Astfel, profesorul se poate ocupa de fiecare elev în mod egal, nu cum se întâmplă în școlile de stat, unde unii copii pot fi neglijați.
- Mai multe resurse suplimentare – școlile private primesc mai multe resurse suplimentare, au mai multe facilități, laboratoare și biblioteci.
- Mediul de învățare – este mult mai strict și disciplinat. Deseori, copii trebuie să-și poarte uniformele și au un anume stil vestimentar care trebuie respectat, altfel există sancțiuni.
- Networking-ul – copii au oportunitatea de a cunoaște persoane de succes sau care să-i influențeze într-un mod bun. Este mult mai ușor de a chema o persoană de succes la o școală privată, decât la una de stat.
Toate aceste scoli private Bucuresti sunt diferite. Fiecare are anumite beneficii pentru copilul tău și care pot să-l disciplineze. Copilul poate să cunoască mai mule persoane de naționalități diferite, să comunice cu ei și să fie inspirat de acești copii, chiar prieteni în devenire.
Diferențele dintre școlile private și cele de stat
La școlile private
- Profesorii – părerile sunt împărțite. Sunt școli unde profesorii îți ajută și sprijină copilul. Dacă este nevoie stau cu el după program pentru a nu rămâne în urmă. Însă, sunt și școli unde profesorii nu-și fac treaba integral, chiar dacă sunt la scoli private Bucuresti.
- Programul – este similar cu cel de la stat. Se stă în jur de 6-7 ore la școală. Diferența o face pauza de masă care la privat este de o oră și se servește mâncare de la cantină care este gratuită.
- Facilitățile – la școlile private sunt mai multe facilități pentru a-ți stimula copilul să învețe și să conviețuiască împreună cu alți copii, într-un mediu dotat cu tot ce trebuie.
- Activități extra curriculare – elevii se pot înscrie la anumite cercuri, pe un anumit domeniu pentru a socializa și pentru a se dezvolta.
- Costurile – prețul la o școală privată din capitată este estimat de la 7.879 de euro pe an pentru clasele pregătitoare și ajunge la 12.500 de euro pentru un elev de liceu. Pentru înscrierea mai trebuie 600 de euro, 200 de euro pentru manuale și alți bani pentru tabere și alte activități.
La școlile de stat
- Profesorii – și aici părerile elevilor sunt împărțite. Depinde de școala pe care o frecventează și ce profesori au la clasă.
- Programul – este de 6-7 ore, însă, pauza mare, care este teoretic pauza de masă este mult mai mică decât cea de la privat. Iar copii care studiază la școlile de stat primesc corn și lapte ca și o gustare.
- Facilitățile – aici implicarea părințiilor contează. Încă din clasele mici ni se spunea la clasă legat de implicarea părinților în anumite donații și investiții pentru a putea cumpăra anumite culegeri, de a avea o sală de sport mai bună etc.
- Activitățile extra curriculare – există și la școlile de stat anumite cercuri organizate de anumiți profesori din instituția respectivă.
- Costurile – la școlile de stat nu sunt sume la fel de mari ca și la privat. Învățământul la stat este gratuit, după cum bine știi. Însă, copilul tău are nevoie de rechizite, culegeri sau manuale care trebuie cumpărate.
Astfel, alegerea unei scoli private Bucuresti potrivite pentru copilul tău poate reprezenta o decizie dificilă. Poate o să alegi o școală și îți dai seama că nu este potrivită pentru copilul tău și îl vei muta până o vei găsi pe cea potrivită.