Cum poți prepara cele mai bune rețete cu pui la cuptor?

Cum poți prepara cele mai bune rețete cu pui la cuptor?

Pentru a prepara cel mai bun pui la cuptor este foarte important să se țină cont de rețete și de modul de asezonare a puiului cu alte condimente sau cu legume. Puiul de casă la cuptor este foarte aromat și gustos dacă este preparat corect.

Pui la cuptor – sfaturi și recomandări

Pieptul de pui la cuptor se prepară foarte ușor și rapid. Rețelele sunt simple, iar rezultatele sunt savuroase. Introducerea pieptului de pui dezosat, fără piele, în cuptor poate determina uscarea puiului. Cu această rețetă de piept de pui la cuptor, carnea nu se va usca și va fi plină de aromă tot timpul.

Aceasta este o rețetă rapidă și ușoară, pe care orice persoana o poate face atunci când nu vrea să piardă foarte mult timp gătind. Există câțiva pași simpli de urmat pentru ca pieptul să fie fraged și bun.

Puiul trebuie să fie tăiat la o dimensiune aproape egală

Odată tăiat puiul, se va pune într-o pungă cu fermoar sau între două foi de hârtie de copt. Se folosește un ciocan de carne pentru a bate puiul la o grosime uniformă. Ulterior, puiul poate fi pus în tavă.

Utilizarea uleiului de măsline

Înainte de a asezona puiul, acesta trebuie să fie uns cu ulei de măsline. Uleiul de măsline adaugă umiditate și ajută condimentele să se lipească de pui.

Condimentarea pieptului de pui

Condimentul utilizat pentru puiul la cuptor adaugă foarte multă aromă. Amestecul pentru condimentare este un amestec simplu de condimente: oregano uscat, ardei gras, praf de usturoi, sare și piper. Se poate adăuga puțin zahăr brun pentru o crustă extra-caramelizată sau puțin chili, pentru o notă mai picantă.

Puiul se gătește la o temperatură ridicată

O temperatură mai ridicată, fie de 200 de grade, fie de 220 de grade, este cea mai bună pentru a face un pui suculent la cuptor. Temperatura mai ridicată ajută la fierberea sosurilor și gătește mai rapid puiul, deci acesta are mai puțin timp să se usuce.

Atenție la timpul de preparare

Dacă puiul stă mult în cuptor se va usca. Puiul se face atunci când atinge o temperatură internă de 75 grade. Folosirea unui termometru instant este cel mai precis mod de a verifica dacă puiul este gătit.

Când puiul este aproape gata trebuie atenție. Odată ce înregistrează 70 de grade, probabil că mai trebuie sa stea doar un minut în cuptor. Este important să fie urmărit îndeaproape, pentru că acum puiul are tot poțentialul de a se usca sau chiar arde.

Acoperirea puiului făcut

Dacă puiul este feliat imediat ce este scos din cuptor, toate sosurile se vor usca și rezultatul va fi un pui uscat. Se recomandă ca puiul să fie acoperit cu o bucată de folie din aluminiu și să fie lăsat așa timp de 5 până la 10 minute înainte de tăiere.

Ținând cont de toate aceste recomandări, oricine poate găti într-un modfoarte simplu și rapid cel mai bun pui la cuptor. Trebuie totuși reținut faptul că sunt foarte importante condimentele alese.

Articolul Cum poti prepara cele mai bune retete cu pui la cuptor? apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.