Cum gestionezi urgentele medicale pediatrice

Cum gestionezi urgentele medicale pediatrice

O urgență pediatrică este definită ca o condiție gravă care
amenință viața unui copil, a unui copil, a unui adolescent sau a unui adult tânăr, necesitând astfel asistență medicală imediată. Riscurile pediatrice pot fi cauzate de o boală specială, de o vătămare sau de ingerarea unui obiect străin sau otravă.

Este larg recunoscut faptul că copiii au nevoi unice, în special atunci când necesită asistență medicală imediată. Prima persoană care a observat că copilul necesită asistență medicală de urgență ar trebui să administreze proceduri de prim ajutor în așteptarea ca personalul medical de urgență să răspundă.

Prin urmare, adulții cu copii aflați în căminul lor ar trebui să fie conștienți de procedurile de prim ajutor de bază și să fie familiarizați cu caracteristicile unei situații de urgență.

Copiii constituie una dintre cele mai diverse și provocatoare populații de pacienți cu care se confruntă medicina de urgență.
Recunoașterea timpurie și gestionarea agresivă a bolilor și a rănilor lampacienții pediatrici este de cea mai mare importanță.

În departamentul de urgență, cele mai frecvente plângeri sunt febră, traumă, rănire, suferință respiratorie, vărsături, diaree sau infecții ale căilor respiratorii superioare.

Evaluarea pacientului pediatric în departamentul de urgență necesită o abordare specifică vârstei. Un mod calm, liniștitor și blând din partea medicului va facilita colectarea de informații și va încuraja cooperarea pacienților în examinarea și testarea.

O urgență pediatrică poate fi cauzată de o mare varietate de factori. Cele mai frecvente sunt problemele medicale acute, cum ar fi febra ridicată persistentă, dificultăți de respirație, infecții severe, convulsii, deshidratare și reacții alergice severe. Leziunile majore, cum ar fi fracturile, arsurile, leziunile capului și traumatismele corporale grave cauzate de căderi și accidente de vehicule, se califică de asemenea ca urgențe pediatrice.

Iti doresti sa inveti despre toate aceste lucruri sau sa iti perfectionezi informatiile, urmeaza cursul de urgente medicale pediatrice sustinut de Asociatia Succes in Educatie si sport.

Un curs teoretic si practic dedicat parintilor, asistentilor
medicali, asistentilor sociali/maternali, ingrijitorilor de copii, elevilor si studentilor scolilor medicale.

Pentru a va inscrie la acest curs practic si mai multe
informatii accesati https://asociatiasucces.ro/curs-de-urgente-medicale-pediatrice-pentru-parinti-si-cadre-medicale/