mar. feb. 27th, 2024

Cafeaua este băutura preferată a multor oameni. Băutura fără de care iubitorii de cafea nu pot să stea departe. Iar, tu, ca și fan al cafelei vrei să o consumi în cantități mari și la orice oră. Iar cea mai bună idee este de a-ți achiziționa un filtru cafea calitativ pentru a avea rezultate calitative și un gust al unei cafele, ca și cea de la cafenea.

Dacă obișnuiești să ieși des în oraș pentru a-ți savura cafeaua, probabil, ai ajuns la acel moment în care te gândești să-ți cumperi un aparat de cafea pentru a putea sa-ți savurezi cafeaua acasă.

Alegerea unui filtru cafea potrivit pentru cafetiera ta

Filtrul de cafea este unul din componentele esențiale pe care aparatul tău de cafea trebuie să le aibă. Cu ajutorul lui, apa este transportată mai departe în aparatul de cafea pentru a ajuta măcinarea boabelor de cafea.

Forma filtrului este importantă. Această formă a filtrului influențează modul în care apa curge, gustul cafelei și procesul de infuzie. Aceste filtre sunt de două tipuri: cu bază ascuțită și bază plată.

  • Filtrele cu bază ascuțită – este recomandat cafelei din Sumatra, care este mult mai prăjită și care are un gust mai intens, care va ieși în evidență cu ajutorul acestui filtru.
  • Filtrele cu bază plată – este perfect pentru cafeaua care provine din Etiopia, deoarece, cu ajutorul acestui filtru această cafea este mult mai dulce, mai fructată și cu note mai aprinse.

Există și aparate care acceptă ambele filtre de cafea, așa că dacă preferi ambele tipuri de cafele să fii atent în momentul achiziționării aparatului de cafea la acest detaliu.

Igienizarea filtrelor este și ea importantă. Degeaba ai achiziționat un aparat calitativ, cu filtre bune și potrivite pentru aparatul tău, dacă nu menții și curățenia lor pentru a putea avea o cafea cu un gust deosebit.

Materialele din care sunt confecționate filtrele

Filtrele au un rol important la prepararea cafelei prin infuzie. Însă, acestea pot fi folosite și pentru alte metode, de exemplu: prin imersie, prin presiune și prin filtrare cu presiune redusă. Materialul din care aceste filtre sunt confecționate, pot fi: material textil, hârtie sau metal.

  • Filtru cafea din material textil sau metal – filtrarea este mai fină, decât filtrarea cu ajutorul filtrelor din hârtie, ceea ce înseamnă că poți găsi anumite particule fine în băutura ta. Prin acest mod de filtrare, aroma și uleiurile cafelei vor îmbogății gustul cafelei. De altfel, aceste filtre pot fi refolosibile.
  • Filtrele de hârtie – acestea vin în mai multe forme, cum ar fi: pătrate, ovale, sau rotunde. Acestea vin în mai multe forme pentru a fi folosite la orice aparat de cafea. Sunt accesibile pentru bugetul fiecăruia și acestea nu pot fi refolosite.

Scopul pe care filtrele de cafea le au este de a separa lichidul de boabele de cafea măcinate. Astfel, prin filtrare, acele particule de cafea și uleiuri se filtrează rezultând băutura finală.

Dacă vrei o calitate bună a unui filtru cafea, ar trebui să iei în calcul achiziționarea unui filtru metalic sau din material textil, pentru a-ți îmbunătății aroma cafelei. De altfel, trebuie să iei în considerare și cafetiera pe care o ai, ca să se potrivească filtrele pe care vrei să le achiziționezi, fără nici o problemă. Astfel, vei putea profita de o băutură gustoasă în fiecare zi de acasă.