sâm. mai 18th, 2024
Business Lounge pasta
(preambul) O să încep din start prin a vă împărtăși că deși sunt un gurmand, nu am știut și nici nu mi-a plăcut vreodată să gătesc (salatele, omletele, piureul de cartofi sau cartofii prăjiți nu se pun!). Crescând alături de 3 prezențe feminine în viața mea (bunica mea, mama mea și mătușa mea), oportunități de a învăța au tot existat, însă nu s-a prins mai nimic de mine.

Ca bărbat, am crezut că femeile stăpânesc mult mai bine arta gătitului decât noi și am abandonat lupta înainte de start. Ca sportiv amator de anduranță, trebuie să fiu foarte atent la fiecare masă, astfel încât să ofer organismului meu „combustibil” de calitate, necesar unor antrenamente lungi sau intense. Ca adult, am mâncat 90% din timp mâncare gătită de alții sau ambalată/ pre-procesată. Ca om de business, fiecare masă pune mai multe semne de întrebare decât răspunsuri. Astfel, puteți să înțelegeți cât de obositoare este pentru mine întrebarea zilnică „Ce mâncăm astăzi?”.

BusinessLounge CulinaryOn 2

Așa că în momentul în care am primit invitația CulinaryOn pentru evenimentul „Longest Pasta”, mi-am luat jumătatea mea mai bună, (care, între noi fie vorba, nu numai că este extrem de pasionată de gătit, dar se și pricepe de minune), iar mie nu mi-a rămas decât speranță că nu o să încurc foarte multă lume în proces.

BusinessLounge CulinaryOn 4

Am ajuns la CulinaryOn (cel mai mare centru de evenimente cu tematică culinară din Europa), situat pe Șoseaua Pipera nr.48, Sector 2, București, în jurul orelor 19:00. Am fost de la bun început impresionat de mărimea investiției: peste 1300 de mp care deservesc 3 studio-uri de gătit de o curățenie impecabila, precum și 2 săli de conferință și o cameră VIP, toate cu o capacitate totală de 200 de persoane.

BusinessLounge CulinaryOn 5

Am fost întâmpinați cu o varietate impresionantă de finger-food (mini-quiche, mini-calzone, mozarella sticks și roșii cherry, etc.), precum și de o selecție de băuturi, atât non-alcoolice (ceai, cafea, sucuri și apă) cât și alcoolice (un prosecco de cea mai bună calitate, care m-a trimis cu gândul la soarele blând al Toscanei).

BusinessLounge CulinaryOn 1

După 15 minute de networking, am fost invitați să ne suflecăm mânecile, să ne spălăm pe mâini și să îmbrăcăm obligatoriu șorțul de bucătărie, moment în care am știut că treaba începe să devină serioasă și că nu mai e loc de întors. Meniul pe care urma să îl gătim a fost compus din Pasta alls’Amatriciana și Lava Cake la desert, iar chef Cristi Prodan și chef Ionuț Constantin ne-au împărtășit cu blândețe, candoare și mult umor toate secretele pregătirii celor două rețete.

BusinessLounge CulinaryOn 3

BusinessLounge CulinaryOn 6

După ce am primit toate informațiile necesare, ne-am împărțit pe stații de lucru (fiecare poate să găzduiască 6 chefi – juniori) în mod egal: 3 oameni au lucrat la felul principal și 3 la desert. O să vă las pe voi să ghiciți în ce echipă am nimerit eu! Odată ce fiecare echipă a terminat aluatul pentru paste, ne-am unit toate aluaturile sub atenta îndrumare a celor doi chefi într-un fel de horă a pastelor, în timp ce din boxe răsuna celebra piesă „Bella Ciao”. Personal, am încercat și câțiva pași de Sirtaki, în timp ce manevram partea mea din cei 60 de metri de aluat. Cuvintele nu pot să descrie cât de amuzantă și plăcuta a fost aceasta horă, și, deși o poză se spune că face 1000 de cuvinte, trebuie să ajungeți la CulinaryOn să simțiți pe pielea voastră!

BusinessLounge CulinaryOn 7

De gătirea la foc deschis a pancettei și a sosului s-au ocupat cei doi chefi, cu ajutorul unor voluntari din public, dar nu m-am băgat, pentru că în bucătărie am senzția că am două mâini stângi! Au urmat 15 minute de degustare, iar chef Ionuț Constantin a fost destul de drăguț încât să îmi prepare o porție specială pentru vegetareni, ocazie cu care vreau să îi mulțumesc.

BusinessLounge CulinaryOn 8

Dar „la piece de resistance” a fost realmente desertul! Proaspăt scoase din cuptor, prăjiturile Lava Cake au beneficiat de înghețată făcută pe loc, folosind puterea de răcire a azotului lichid. Artistic și delicios în același timp! Având în vedere că evit pe cât de mult pot consumul de gluten, declar cu mâna pe inimă că nu am simțit nici măcar o urmă de remușcare, atât de bună a fost mâncarea. La final, pe la orele 22:00, toată lumea a primit diplome de participare, iar zeița Fortuna m-a ocolit: o norocoasă participantă a plecat acasă și cu o sticlă de prosecco.

BusinessLounge CulinaryOn 9

Ce este CulinaryOn? CulinaryOn este fără doar și poate o experiență unică, exuberantă. CulinaryOn este o încântare a simțurilor. CulinaryOn este un show în toată regula. CulinaryOn este fun, fun, fun (de 3 x fun). CulinaryOn este locul perfect pentru a face un cadou inedit partenerei tale, sau pentru a petrece împreună cu colegii și prietenii. CulinaryOn este un loc unde o să revenim cu drag, cu siguranță, pentru un nou eveniment inedit și experiențe deosebite. O să închei prin a vă împărtăși că a început să îmi placă să gătesc…

BusinessLounge CulinaryOn 10