The Business Lounge raise

Cu cât vor crește salariile românilor din corporații în 2019

Cu cât vor crește salariile românilor din corporații în 2019

Studiul salarial Willis Towers Watson, derulat de compania CTeam Human Capital, prognozează creșteri salariale medii de 4.6% pentru anul în curs în sectorul privat.

Oana Datki Botolan, managing partner CHC, a declarat: “Creşterile salariale buge­tate de către companiile pri­vate pentru 2019 sunt în medie tot de 4,6%, pro­cent similar celui bugetat pentru anul trecut. Diferenţele între industrii sunt extrem de mici, IT-ul bugetând în continuare cea mai mare creştere pentru acest an, de 5%, după ce au fost deja afectaţi de eliminarea facilităţilor pentru angajaţii scutiţi de impozit, ceea ce a impactat deja bugetul salarial cu apro­ximativ 9% în cazul companiilor care au compensat această scădere a salariilor nete pentru angajaţii scutiţi de taxe”. Dezvoltatorea de software a devenit cel mai bine plătit sector din economie, iar salariul mediu net s-a cifrat la 6800 de lei la sfârșitul anul trecut (de 2.4 ori valoarea salariului mediu național).

Sectorul bugetar a beneficiat de majorări salariale de 15 – 20% anual pentru 1/4 din totalul forței de muncă din România, iar sectorul privat nu a crescut cu mai mult de 5% în ultimii ani.