Cele 5 metode de a liniști nou născuții agitați

Cele 5 metode de a liniști nou născuții agitați

Foarte mulți bebeluși sunt agitați din diverse motive și părinții acestora devin stresați și obosiți, deoarece nu găsesc o rezolvare la aceasta problemă. Doctorul Harvey Karp, un medic pediatru din America, a descoperit 5 metode care pot liniști chiar și cei mai agitați bebeluși, metode ce au fost puse în practică și au dat rezultate. Acestea sunt:

  1. Înfășarea

Înfășatul este baza procesului de calmare deoarece îi oferă bebelușului afecțiune și îi captează atenția. Atunci când este înfășat, bebelușul se simte ca în pântecul mamei lui, unde avea limite și se poate liniști. Este posibil ca bebelușul să se zbată, însă imediat ce va simiți limitele, se va liniști.

  1. Întinderea copilului pe o parte sau pe burtă

Bebelușul tău se va liniști imediat ce este pus pe burtă sau într-o parte. Acestuia nu îi place să stea pe spate și de aceea devine agitat. Studiile arată că dacă bebelușul este pus pe partea stângă, va fi foarte bine pentru el deoarece este mai departe de sucul gastric ce îi provoacă reflux.

  1. Sâsâitul

Dacă sâsâi în urechea bebelușului îl faci să se simtă din nou ca în uter și se va liniști instant. Acest sunet trebuie să fie unul zgomotos, dar nu sub formă de țipat, pentru a se asemăna cu sunetele ce care le auzea în uter. Alte metode de a reda acel sunet sunt dacă pornești uscătorul de păr sau aspiratorul.

  1. Legănatul

La fel ca și sâsâitul, legănatul energic îl poate liniști pe bebeluș în câteva minute, sau mai puțin. După ce acesta s-a liniștit, îl poți pune într-un leagăn, însă trebuie să te asiguri că centura de siguranță este pusă conform instrucțiunilor, pentru a evita orice accident.

  1. Suptul

Alăptarea este cel mai liniștitor moment în care bebelușul se simte în siguranță, alături de mămica lui. De asemenea, unul dintre cele mai evidente motive pentru care acesta este agitat și plânge este faptul că îi este foame.

Încearcă și tu aceste metode și cu siguranță bebelușul tău se va simți în siguranță și se va liniști, de asemenea dacă aveți nevoie de produse pentru bebeluși, puteți găsi aici produse de foarte buna calitate.

Articolul Cele 5 metode de a linisiti nou nascutii agitati apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.